Rome

En till grej på bröllifixarlistan kan kruxas av. Vi har deadline på massor grejer att fixa denna vecka, så alla lediga kvällar går nu i planeringens tecken. Men nu har vi i alla fall bokat den sista detaljen på bröllopsresan – hotellet i Rom. Jag börjar ångra att vi bara stannar i 24 timmar. Var egentligen inte meningen att vi skulle övernatta där från början, men jag ville inte tulla på en dag på Capri pga opassande flygtider, så vi bestämde oss för att förlänga resan med ett dygn i Rom. Tror vi gjorde ett bra val! Romtips är mer än välkomna, vad ska vi satsa på om vi bara har en dag? Hop-on/Hop-off?

Hotellet ligger i Trastevere, en vacker stadsdel som en kollega tipsade om, dryga en km från centrum.

roma rome2

4 thoughts on “Rome

 1. Fager Dam skriver:

  Nej, ingen hop on hop off, du vill inte sitta inlåst i en buss. De viktigaste sevärdheterna finns på ett rätt så litet område i centrum, och det mesta är bara där utomhus och mitt i staden så det är bara att ta en skön promenad. Min favorit är Pantheon, som varit kyrka i många tusen år. Och fin piazza att sitta på utanför. Sen är Forum romanum och Colosseum värda att se, och orkar du inte betala in för att se hela forumet så finns det massa att se runtomkring alldeles gratis. Man ser ju ner på det gamla torget på vägen till Colosseum. Annars är Trastevere utmärkt stadsdel, där finns det många bra restauranger att mysa på. Aj vad ni kommer att få fin resa!

  • smulan skriver:

   Jess låter perfekt! Räknade just att vi bara har en eftermiddag och en kväll, och dessutom vill vi hänga en stund vid den fina hotellpoolen också haha. Satsar på att ta oss till centrum tidigt på kvällen och bara gå runt och titta på allt :) bra tips!

 2. Lotta skriver:

  Fantastiskt val med Rom, helt superbt! Ni ska definitivt äta middag i Trastevere, enligt romarna så kommer ”de riktitga romarna” från Trastevere, och speciellt pizzorna är fantastiska där. I centrum av Rom finns det bara massor med turistfällor med mikrovärmd ”äkta” mat.
  Vill ni ha den bästa glassen i Rom ska ni går til Giolitti på Via degli Uffici del Vicario 40, nära Pantheon.
  Det viktigaste att se i Rom är Pantheon, Colosseum, Foro romano, Fontana di Trevi och Spanska trappan. Alla är inom gångavstånd från varandra. Vid spanska trappan finns Via dei Condotti som är en riktigt lyxig shopping-gata med Prada, Gucci etc.
  Hoppas ni får ett fint bröllop och bröllopsresa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s