Shoppat lägenhet!

Igår budade vi fram och tillbaka på en lägenhet! Så jäkla nerve wracking. I varje fall: vi fick den! I slutet av september flyttar vi till en superljus och mysig tvåa i Brunakärr. Kunde inte vara nöjdare. Gatan är så fin och lugn med enbart låga fyravåningshöghus och träd och parker överallt. Vårt hus har syrenbuskar på varsin sida om ingången, det måste vara ett tecken. Bakom hörnet går tians spårvagn och med cykeln kommer man till havet på 5 minuter.

Eftersom vi drog oss lite längre bort från centrum än planerat kommer vi att kunna renovera den till värsta lyxlägenheten. Jag gråter lite av lycka inombords och har naturligtvis samlat inspirationsbilder i en pärm och idag ska vi redan åka och kolla på material. Har redan varit i kontakt med en renoveringsfirma som kan börja i medlet av augusti, jag hoppas deras offert är bra så att vi kan anlita dem. Helt ny värld för mig detta med renovering!

Här kommer i alla fall lite vinkar på vad vi kommer att göra

Screen Shot 2014-07-27 at 07.39.16

Min dröm om marockanska golvkakel i badrummet kommer att gå i uppfyllelse. Badrummet kommer också att få en ny lavoar med tillhörande skåp samt ett helt nytt duschskåp.

Screen Shot 2014-07-27 at 07.42.39

I hallen kommer vi också att lägga in klinkers eftersom vitt golv och Finlands klimat inte alltid är helt ultimat. Speciellt inte med hund.

Screen Shot 2014-07-27 at 07.46.16

Öppningen mellan sovrummet och vardagsrummet finns i mitten av båda rummen. Vad passar då bättre än att förstora den öppningen till det dubbla och lägga in två glasdörrar? Hela lägenhetens golv kommer också att bytas ut till ett vitt laminatgolv.

Screen Shot 2014-07-27 at 07.46.58

Sovrummet är riktigt stort och har balkong (!). I sovrummet kommer vi bara att byta golv och tapetsera ena långväggen. Laura Ashley har sin årliga tapetrea nu så ska gå och kolla vad jag hittar nästa vecka. Gillar randigt i alla fall.

Screen Shot 2014-07-27 at 07.50.48

Ja, jag glömde ju att hela ena kortväggen i sovrummet består av sunkiga gamla garderober inbyggda i väggen. Vi river ut dem och platsbygger något riktigt fräscht i stället.

Screen Shot 2014-07-27 at 07.55.22

Balkongen ser ganska exakt ut så här faktiskt. I år nöjer vi oss med att sätta in träplattor och hänga upp lite mysiga ljusslingor (mycket viktigt). Mamma har några klaffstolar i trä som jag ska måla vita. Nästa vår ska det bli kul att satsa på balkongen på riktigt. Kanske odla en krydda eller två.

Japp, så här har vi tänkt! Lovar att hålla er uppdaterade och ta mycket bilder på hur processen fortskrider. Låt Remppabloggen 2014 ta sin början!

22 thoughts on “Shoppat lägenhet!

  • smulan skriver:

   Tack! Tyvärr är vi nog inte lika duktiga som ni och fixar själva, men vi har så lite tid på oss så bäst att outsourca ;)

 1. Sandra skriver:

  Men gud va härligt! Grattis! Blev helt sjukt inspirerad av bilderna också, synd att en just har renoverat ganska mycket iom nytt hus… Man är aldrig nöjd?? ;) Njut !! Det kommer att bli fantastiskt.

  • smulan skriver:

   Måste genast scrolla din blogg, er berså ser underbar ut! Vill också hänga upp hemgjorda lyktor av glasburkar på balkongen sedan :)

 2. Jemppa skriver:

  Grattis till lägenhetsköpet! Låter som en DRÖM!! Kommer slaviskt (och lite avundsjukt) följa med remppabloggen! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s