Mosad

20140728-210544.jpg

HAHAHAHAHA nu börjar man vara mör alltså. Har idag igen sprungit i diverse byggvaruhus i tre timmar. Vi grälade alltså kanske 7 eller 8 gånger. Helt okej saldo ändå. Nu har vi alla fall kollat upp alla materialkostnader som vi bara kommer på, bestämt oss för kakel och golv och dörrar och lavoar och tapeter och hela köret. Det enda vi ännu funderar på är garderoberna. Verkar bli så himla dyrt att platsbygga? Har någon erfarenhet av detta? Vi kanske river ut skiten och lägger in varsin stor fristående garderob i stället, får se.

Nu ska jag cool down med en glass framför The Leftovers, min hjärna känns helt söndermosad.

Godnatt!

 

15 thoughts on “Mosad

 1. Alexandra skriver:

  Vitsit det går snabbt för er! o hey 7-8 gräl är heeelt inom rimlighetens gränser ;)

  Nu vet jag ju inte vad ni tänker er med platsbyggt, men joo det är ofta dyrare än att bara skuffa in ett skåp, men blir också väldans snyggt i slutändan. Dessutom blir det enligt era mått så inget IKEA-standardmått kan fucka upp era uträkningar och mått. Vårt hallskåp är Kirena o kommer i sin helhet (speglarna+ inredningen) från Liukuovicenter. I klädrummet har vi Kirenas spegeldörrar (också från Liukuovicenter) o sen kommer inredningen från Bauhaus, nåt svenskt märke som jag just nu inte minns namnet på, men alltså inte det superdyra Elfa i alla fall.

  • smulan skriver:

   Platsbygga på det sättet just att man skulle lägga in skjutdörrar och sedan något förvaringssystem inuti, eftersom där nu är en hel rad med inbyggda skåp som vi ska riva ut. Får fundera, var just och kollade Elfasystemen idag. Men ska kolla upp Kirena, tack!

 2. Pia skriver:

  Går det att använda stommen från de gamla och fixa nya dörrar? Sparar många pengar. Vi byggde en walk-in som vi fyllde med Ikeas skåp och korgsystem och i hallen lät vi platsbygga. Båda är prima. Kom och kika vetja! Efter skolstarten e vi igen i stan

  PS tänk dej våra gräl då vi remppa i sju månader. Inte vackert.

  • smulan skriver:

   Hm, det där med att spara stommen tål ju verkligen att tänkas på! Bra där, bara att skaffa snygga skjutdörrar och förvaringssystem isf. Skulle bli ekonomiskt och snyggt :) får se vad byggfirman säger

  • smulan skriver:

   Jepp! Jag hoppas dock det fixar sig med finansiering från banken :) Vi har redan funderat på att måla väggarna och lägga golvet själva, det är inte så svårt och man sparar tusenlappar i arbetskostnader!

 3. DJ skriver:

  Rekommenderar varmt att måla och lägga golvet själv. Speciellt om ni lägger sådant laminatgolv som funkar som pusselbitar. Som du säger är det inte så svårt. Det fixar sig!

  • smulan skriver:

   Jepp just ett sånt har vi kollat på :) ett vitt som liksom simulerar långa brädor, tror inte det blir svårt att lägga!

  • smulan skriver:

   Ut tack för länken! Vi har också kollat på PAX men Rikus syster har deras förvaringssystem och de fick sönder direkt? Men kan ju också vara att hon hade otur, har hört andra som varit jättenöjda :)

   • Tina skriver:

    Pax är bra! Algot är Ikeas elfa och den serien funkade inte. Det är den vi har i sovrummet, Helt kakka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s