Honeymoon plans

 

Ligger på soffan med en kopp te full med färsk ingefära och slötittar på *trumvirvel* Teen Mom 2. Har ASTRÅKIGT.

Tänkte skriva lite om vår bröllopsresa som infaller om en vecka, så jäkla underbart. Tror jag har varit så mycket sjuk nu pga har inte haft mer än en vecka semester sedan förra sommaren. Nu blir det 15 ljuvliga dagar i Italien.

Vi börjar med att ta flyget till Rom tidigt på måndag morgon. Därefter letar vi oss direkt vidare till järnvägsstationen där vi tar ett tåg till Neapel. Tåget tar ca 2.5 timmar, ser så fram emot att bara sitta där och kolla ut på landskapet. Väl i Neapel kan vi välja mellan att antingen ta buss/färja/taxi till byn Positano på Amalfikusten. Beror på hur trötta vi är, taxin kostar 100 euro enligt TripAdvisor, och det kan ju eventuellt vara värt det.

Screen Shot 2014-08-31 at 14.47.42

 

Utsikt från vårt hotell!

Sedan ska vi hänga i Positano en vecka, hyra bil, köra runt längs med Amalfikusten och försöka hitta vingårdar att besöka. Vi betalade extra för havsutsikt så vi kommer nog att dega en hel del på hotellbalkongen.

Screen Shot 2014-08-31 at 14.54.16

Efter detta tar vi färjan över till Capri där vi sedan tillbringar en hel vecka. Där har vi hotell med pool helt vid havet, så det blir kanske mer av en traditionell strandsemester. Men såklart även upptäcka ön, tar med mig sneakers så att vi kan promenera runt så mycket som möjligt. Och så lär det finnas havsgrottor som jag gärna vill åka ut och uppleva!

Efter att vi hängt klart på Capri gör vi samma resa med färja, buss och tåg ända tillbaka till Rom där vi sedan tillbringar eftermiddagen och natten. Vi kommer bara att promenera runt lite och och sedan grabba god middag någonstans. Har grym ångest eftersom vi har bokat ett sjukt fint hotell med pool och jag vill hinna vara där också haha. Men kanske en liten stund.

Sedan tillbaka hem nästa dag, förhoppningsvis ultrautvilade!

 

8 reaktioner på ”Honeymoon plans

 1. Bettina skriver:

  Vi var också i Positano på bröllopsresa och det vara alldeles underbart. Bloggade lite om det för en månad sedan ungefär… :) lycka till o ha en skön resa!

 2. Katja skriver:

  Låter så härligt Johanna! Lycka till när H-hetki snart e här, njut och ha en fin resa med din man

 3. YlvaH skriver:

  Har nyligen varit i Neaples med dess omnejd (Sorrento och Pompeii), er honeymoon låter awesome!

  Om Neaples: generellt sett så fungerar allting sämre söder om Rom. Ni kommer även att känna er uttittade i Neaples då de inte har många nordiska turister (jag är extremt blond och utan min italienska kompis så vore jag screwed)… och inte talar de engelska heller. In fact så hörde jag inga ”nordiska” språk… Inte ens tyska eller brittiska, i Neaples.
  Så förvänta er att ert första tåg till Neaples är försenat… och även det andra mot Sorrento om ni väljer att åka tåg. Och var försiktiga med era väskor!

  Billigast för er blir det ju om ni kommer till Neaples med tåg, och sedan hoppas på Vesuviuståget till Sorrento (typ 3 euro?). Tåget ser ut att komma från andra världskriget och det är samma tåg som åker förbi Pompeii. Och från Sorrento till Positano med taxi. I Sorrento finns en massa turister så där kan folk semibra engelska.

  Ifall ni vill äta världens bästa pizza, helt bredvid tågstationen i Neaples… Så heter restaurangen ”Pellone”. Har aldrig ätit så bra pizza någonsin. Och så har de jävligt god espresso i Neaples.

  Jag vet inte ifall du ville ha tips/varningar, men är i övrigt helt såld på södra Italien!
  Mvh Ylva

  • smulan skriver:

   Värdefulla råd var det i alla fall! Och ja, väskorna har jag förstått att man ska hålla koll på hela tiden! Ok men tåg till Sorrento och sedan taxi kunde vara ett alternativ, beror på hur smidigt det nu har gått med tåget ;) det var faktiskt någon annan bloggläsare som tipsade om samma pizzarestaurang, har vi tid så kör vi definitivt lunch där!

 4. Fager Dam skriver:

  Det är tolv år sedan jag reste till Sorrento så mina tips är inte helt dagsfärska, men tror det fortfarande gäller idag att man ska hålla hårt i sina väskor i Neapel. Farligaste staden jag någonsint besökt, en typ på vår resa hade blivit av med sitt guldhalsband så att någon kom med scoter och bararyckte det till sig.

  Tåg till Sorrento tycker jag låter som en bra ide, vi åkte med tåget från Sorrento på dagsutflykter till Neapel och Pompej. Plus att bussar kan vara svåra att hitta i Italien, de har så usla hållplatser ibland att man vill gråta. Och från Capri kommer man väl direkt med båt till Neapel?

  Åh jag är så avis, Positano och Capri är de typ vackraste platserna i världen! Hoppas ni har en jättefin resa!

  • smulan skriver:

   Låter sjukt lovande om du tycker att de är de vackraste platserna i världen! :) och ja båt från Capri direkt till Neapel blir det såklart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s