TIPS FÖR BLIVANDE BRÖLLOPSORDNARE

 

Några har bett att jag ska skriva lite bröllopstips på bloggen, och jag tänkte faktiskt göra det.

 

Riku-Jonski_2014-websize_-7

 

Var ute i god tid om du planerar att gifta dig i huvudstadsregionen. Bröllop som omfattar mer än 40-50 gäster kräver rätt så stora festplatser, och det är vanligt att de är fullbokade över ett år i förväg. Vi bokade vår festplats någon månad efter förlovningen och vi fick inte ens det datum vi ville ha (i efterhand är jag glad för det spöregnade lördagen i slutet av augusti.

Riku-Jonski_2014-websize_-34

 

 

Tydlighet för gästerna utan att för den skull ha ett minutschema för dagen. Efter vigseln plockade två bussar upp gästerna till festplatsen där det bjöds på skumpa och mingel på terassen medan vi fotograferades i Brunnsparken. Vi försökte hålla vissa klockslag fram till klockan 17 då middagen började, men efter det sket vi i allt och bara minglade på, människor fick stiga upp hur de ville mellan rätterna och hänga på terassen vars glasdörrar stod öppna under hela kvällen. Tror att detta bidrog till den avslappnade stämningen :)

Riku-Jonski_2014-websize_-46

Visuellt material är roligt för gästerna, kan vara bra att ge en vink om detta till de som håller tal. Vi fixade en projektor till festplatsen (som redan hade en vit projektorduk på plats). Vi fick se en hel del roliga bilder och båda våra gäng från möhippan/svensexan hade gjort helt otroligt underhållande filmer. Både grät och skrattade haha.

 

Riku-Jonski_2014-websize_-112

 

Stressa så mycket du vill innan! Bara du njuter på själva dagen. Jag mådde inte så bra veckorna före pga jobbstress, renoveringsstress, flyttstress och bröllopsplanering. Blev jättesjuk en vecka före brölli men som tur frisk på bröllopsdagen! Jag blev bara mer stressad av att höra ”sluta stressa!” men det är svårt när man står inför så stora saker. Dagen före bröllopet återvände mina livsandar och vi fixade alla blomsterarrangemang med min mamma och hade en ljuvlig och avslappnande tjejkväll med mina brudtärnor. Sedan somnade vi alla tre på rad i vår dubbelsäng och jag sov sju timmar i ett sträck!

 

Riku-Jonski_2014-websize_-118

Vi hade tapas på olika fat till förrätt som gästerna själva fick skicka mellan sig. Faten stod redan på borden när gästerna satte sig. Maten fick överlag en massa beröm, kan definitivt rekommendera Share Catering.

Var egoistiska. Alltså ha ett bröllop som just NI vill ha. Många vill komma med goda råd och tips men försök stänga ute en del, det är ju tråkigt för gästerna att gå på det åttonde identiska bröllopet med samma lekar och traditioner.

Riku-Jonski_2014-websize_-150

Mikrofon till talen! 

Om det är möjligt för er att åka på någon liten bröllopsresa eller getaway – gör det på måndagen direkt efter festen! Tycker det var det absolut bästa att åka iväg direkt efter och bara slappna av men ännu vara i ett lyckorus som jag tror att bara en lyckad fest kan åstadkomma. Skulle ha varit det värsta antiklimaxen någonsin att gå till jobbet på måndag, herregud.

Riku-Jonski_2014-websize_-140

 

 

Riku-Jonski_2014-websize_-115

Riku-Jonski_2014-websize_-107

Satsa lite på blommor och dekorationer, om inte annat så ser det fint ut på bilderna.

Njut av dagen för den kommer garanterat att bli kanske topp 3 i ditt liv. 

Riku-Jonski_2014-brudparet_selects-18

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s