Det kommer att hända

20141016-232932.jpg

Jag: får jag hänga upp en ljusslinga runt spegeln, det är så mörkt där i soffhörnan?
Riku: Preliminärt, nej.

OK

6 reaktioner på ”Det kommer att hända

  1. Nyfiken skriver:

    Hej! Har läst din blogg i hundra år och tycker den är den överlägset bästa finlandsvenska, sluta för guds skull aldrig blogga. Anyhow, tänkte fråga lite praktiska saker angående att ha hund under studietiden. Hur fick du tiden att räcka, hur har du gjort under långa skoldagar med Puman, etc? Är lite i valet och kvalet, skulle så villa skaffa en inom kort men har ännu 2år kvar av stuidun. Ha ett bra veckoslut!

    • smulan skriver:

      Men tack, det är just kommentarer som dessa som keeps you going :) Angående hund under studietiden, studerade ju humanistiska ämnen så studierna var rätt lepoga, liksom högst 4 timmar föreläsningar om dagen. Men hade ju mycket skrivarbete som essäer och rapporter etc, och dem gjorde jag ju alltid hemifrån. Sedan hade jag också tur att hitta ett jobb med bra timlön, så behövde bara jobba 8-12 timmar i veckan vid sidan av studierna. Tycker ändå att det är ett ypperligt val att skaffa hund under studietiden, du är ju inte alls lika bunden och kan vara hemma mera när den är valpig och behöver mera uppmärksamhet. Jag upplever att det har varit mera utmanande med hund nu när både jag och min man efter sex år av att kombinera studier och hund jobbar 8 timmar varje dag, med arbetsresorna ännu på. Som tur har vi bara 30 minuters arbetsresa, vet inte hur de skulle funka med längre väg. Han brukar ta ut den på morgonen och gå lite senare till jobbet, medan jag kommer hem före honom och tar ut den. Sedan är man ju mera bunden och är mycket mera hemma på kvällarna under veckodagarna för att den ska känna sig trygg och ha sällskap. Så tänk bara på hur bunden du blir, och se för guds skull till att du har någon som kan ta hand om hunden om du vill åka på weekendresa eller annat kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s