Vår lägenhet äntligen klar!

IMG_6092

Stort matbord ett måste. Parketten är från Karelia.

Tänkte äntligen visa lite mera enhetliga bilder på vår lägenhet. Lägenheten är alltså 54 kvadrat, hall, badrum, öppet kök, två stora rum samt balkong. Vi fastande för ljuset i lägenhet och den ultimata planlösningen. Vi var på några visningar på Drumsö och i Tölö men lägenheternas planlösningar var för det mesta helt galna. Nu kändes det som vi fick valuta för pengarna plus en smart planlösning som kändes luftig och välplanerad.

Vi hade från början planerat att bo lite närmare stan, men kände sedan att vi kör på en billigare lägenhet lite längre bort från centrum och lägger pengarna på renoveringen i stället. Vi har underbara skogsstigar bakom hörnet men tians spårvagn ett stenkast från ytterdörren. Känns som en bra kompromiss. Och så här i efterhand har det varit helt fantastiskt att få göra om längenheten precis som man vill, och att addera lite lyx till den.

Nedan följer några bilder, tyvärr inte i bästa kvalitet, vet fanken inte vad som hände med ljusinställningarna?

IMG_6108

IMG_6115

I den läckra dörröppningen av betong ska det komma en glasdörr. Förhoppningsvis innan nyår. Ville ha dubbla dörrar men det gick inte på grund av bärande vägg och vi orkade inte/ hade inte råd att börja trixa med väggen.

IMG_6119

Vägghängd TV var ett måste. Köpte en ställning från Verkkokauppa.com, tog ungefär tre timmar att montera… Sladdarna ska såklart in under en list. Någon gång. Till vänster Lundias fina Systemlådor.

IMG_6111

Mitt fina fynd från tori.fi. Kostade 120 euro. En 50-talsbyrå i teak kändes helrätt i vårt vardagsrum. I byrån förvarar vi lakan och handdukar.

IMG_6123 IMG_6125

Tavlan nedan är ett inramat fynd från vinden på Rikus lande.

IMG_6127IMG_6133

Mysigt med ett litet fönster med tillhörande bräde i köket.

IMG_6130

IMG_6138

Köket är Puustelli, byggt 2012. Mycket nöjd med det. Gillade inte de mörkbruna laminatytorna först, men nu tycker jag de gör sig perfekt mot golvet och matbordet. Otroligt lättskötta och tåliga. All köksutrustning kommer från AEG. Köksön är full med lådor så förvaring är inte ett problem. Den är förresten så bra att laga mat på, så mysigt att stå där och trixa medan man (okej jag gör det inte så ofta men..) tar ett glas vin och blickar ut över vardagsrummet. Gör det faktiskt mycket roligare att fixa i köket.

IMG_6139

Apotekarskåp som skafferi!

IMG_6141

Induktionshäll med utdragbar fläkt, så lyxigt!

IMG_6145

Mmm sned bild igen, sorry.

IMG_6146 IMG_6148 IMG_6149

Marmorgolv och dörr från Bauhaus. Mässinghandtag och mässingknoppar från K-Rauta.

IMG_6153

IMG_6158 IMG_6159

Här fick jag till en realistisk belysning äntligen. De två lamporna ovanför matbordet kommer från Ikea. Väntar till våren när träden utanför blir bladfyllda, ser så fint ut i vardagsrummet! Vi har fönstren och balkongen mot en skolgård (Steinerskolan). Var lite skeptisk till det först, men har ännu aldrig sett ett enda barn på den gården hehe. Dessutom täcker lövverket utsikten nästan fullständigt. Men nu får man ju kolla på en grusgård ända till maj. Men vi är ju aldrig hemma på dagarna och på kvällarna är det helt dött, skönt!

IMG_6162 IMG_6172

Badrumsmöblemanget köpte vi via renoveringsfirman.

IMG_6177

Golv- och väggkakel från Laattapiste. Bänkskivan är i vit laminat. Trevligt med lite extra förvaring. Tvättmaskinen köpte vi av de tidigare ägarna, den är specialanpassad och supersmal hehe.

IMG_6164

Vit panel och fyra spotlights sattes in i taket. En spotlight har såklart redan slocknat… Duschen är ny och den köpte Riku i smyg! Tyckte det var onödigt men R ville ha ”lyxigare” dusch. Tror märket är Hansgrohe.

IMG_6166

Myskänsla

IMG_6183 IMG_6184

IMG_6201 IMG_6208 IMG_6211

Förhatliga nattduksbord från Ikea. På jakt efter nya, sedan någon gång.

IMG_6218 IMG_6225 IMG_6226 IMG_6228

Svårt att ta bilder på sovrummet. Det är i alla fall väldigt stort, runt 20 kvadrat tror jag. Skåpen köpte vi på Ikea och byggde själva. Sängen är också Ikea, så hög att jag måste hoppa upp om jag vill sätta mig på sängkanten. Ville ha lite hotellfiilis i sovrummet, och tycker vi har lyckats delvis. Men det känns inte klart ännu. Nu har vi bara fyllt upp det med överloppsmöbler, får se vad vi vill satsa på nästa år.

25 reaktioner på ”Vår lägenhet äntligen klar!

 1. Kugge skriver:

  Kul! Ser jättefint ut! Vi var i dag på första visningen, så kan väl säga att lägenhetsjakten är inledd, får se hur länge den tar…

  • smulan skriver:

   Nice! För oss tog det ett par månader att hitta lägis, en månad med köpet och allt det praktiska, 3 månader att flytta och remppa. Finally here! :D

 2. Linda skriver:

  Oh, vad najs! Älskar kolla på inredningsbilder, bara för att jag har noll pengar och fått nöja mig med att inreda med sådant jag fått gratis. Förresten måste du nu ändra på din bloggbeskrivning där till höger! ;) :)

  • smulan skriver:

   Huff jep det blev nog en ganska dyr grej detta, men så värt det! Jep ska ändra på beskrivningen, måste be min man koda in den dit :D

 3. sofia skriver:

  Verkligen superfint!! Varifrån är stolarna som står kring matbordet? Har letat och letat men utan resultat..!

 4. Lukas skriver:

  Hej! Får jag fråga hur ni gick till väga med apotekarskåpet? Finns det sådan lösning färdig att köpa, eller är det byggt på plats?
  Tack för svar! :)

  • Smulan skriver:

   Hej, tror lösningen är byggd på plats i samband med köket (det enda vi inte renoverade själva så är inte helt hundra men verkar höra ihop med köket). Köket är Puustelli (2012) :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s