Årsresumé en liten kort en

Hade inte ork att ta i tu med en ordentlig årsresumé, eftersom mina bilder befinner sig på tre olika datorer och två olika mobiltelefoner för tillfället. Fick bli en lista á la Blondinbella i stället.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Gifte mig och ordnade fest för nästan 100 pers!

Riku-Jonski_2014-websize_-28

Genomdrev du någon stor förändring? Professionellt ja. Sade upp mig från ett trist jobb och tog en praktikplats på ett mindre företag som låg i en förändrings- och tillväxtfas. Fick fast antällning två månader innan praktikkontraktet gick ut, är glad att jag stannade. Bestämde mig också för att sluta använda språkbarriärer som ursäkt, och skriver nu glatt tävlingsansökningar och annat på finska för jobbets del.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Rikus syster fick Matilda! Men annars är vi nog inte riktigt there yet i vår kompiskrets. Misstänker att det kommer en boom om tre, fyra år, och själv känner jag mig inte heller mogen för bebis. Räcker med Rikus syskonbarn ett tag till!

 

10888941_10152569258363310_4018589909540998398_n

 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Vår bröllopsdag den 6.9.

Vilka länder besökte du? Teneriffa med Mutti, Köpenhamn med Riks, Italien med Riks och Stockholm med Riks.

IMG_5437

Bästa köpet? Vår lägenhet och allt renoveringsmaterial, speciellt 3 kvadratmeter marmor. Blir lycklig varje gång jag går i vår hall.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Dagen då jag vaknade efter en lyckad bröllopsfest och visste att över två veckor under Italiens sol väntade nästa dag!

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Mer träning och mer spännande resor. Alltså är så sugen på att åka till typ Marocko! Fick mersmak av Istanbul och vill åka till något spännande ställe med basarer och kryddor och spännande kultur. Ylva och jag got carried away i telefonen idag och drömde oss bort till Marocko i säkert 10 minuter haha.

Angående träningen så har jag slackat till mig totalt. Förutom jobbets gym 1 dag i veckan i veckan, max 2 så gör jag inget annat än går på prommis med hunden i Centralparken. Tidigare fick jag kicks av träning men det här med att vara borta hemifrån precis varje dag mellan typ 7 och 17 gör en lite mer utmattad än det ljuva studielivet när en klämde in ett pass mellan lunchen på Unicafé och en lugn föreläsning om 1700-talslitteratur i Finland.

Vad önskar du att du gjort mer? Läst mera böcker! Tyvätt lider jag av i-landsproblemet dålig koncentration. Kan bara läsa på semester känns det som.

Vad önskar du att du gjort mindre? Tittat på PH till klockan 24 och sedan stigit upp 07 nästa dag? Lite trött.

Favoritprogram på TV? Mad Men, Parks and Recreation och The Affair. Paradise Hotel har väl också varit en stående inslag de senaste två höstarna nu.

Bästa boken du läste i år? Gillade Fågelburen av Lisa Jewell. Sedan säkert de flesta jag släpade med mig på bröllospresan.

Största musikaliska upptäckten? Började lyssna på Daniela Andrades covers på Soundcloud förra veckan, så sjukt bra röst!

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Har hittat ett bra sätt att skriva på. Att balansera corporate english och copy kändes trixigt i början men jag börjar få kläm på det, producerar mycket text varje vecka.

Största framgång på det privata planet? Äktenskap?

Största misstaget?Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Tja, mitt humör har i alla fall varit rätt ostabilt.

Vad spenderade du mest pengar på? Lägenheten åt upp alla mina besparingar :))

Något du önskade dig och fick? Vitt parkettgolv

IMG_6148

Något du önskade dig och inte fick? En bil. I stan behöver vi ju inte den, men märker att varje gång vi ska iväg på någon släktgrej/besöka någon som bor utanför stan att man hade underlättat livet och tiden en aning med ett fordon. Men det är så jäkla dyrt! Min pappa räknade ut att allt skulle kosta oss 350 euro i månaden. Reser liksom hellre för de hundralapparna man lägger på bensin, försäkring och amortering.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Åt middag på Farang.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Faktiskt inte. Kämpade rätt mycket under året. Fixade kul och bra jobb, levde ganska sparsamt, köpte lägenhet och betalade en del av vårt bröllop. Känns som att 2015 kommer att bli året då en bara njuter av skörden (älska uttrycket).

Vad fick dig att må bra? Mina vänner. Vi har haft ett kul år och kommit varandra närmare än tidigare med vårt gäng tycker jag. Så roligt att alla hade satsat fullt för min möhippa och bröllop, alla var verkligen med 100 % bara för min skull. 

Screen Shot 2014-12-27 at 22.35.14

Jag och en del av möhippegänget. 

Mest stolt över? Är faktiskt sjukt stolt över Riku som renoverade hela vår lägenhet förutom badrummet där vi tog hjälp. Dessutom sålde han och hans kompanjoner sitt första företag och är nu partners på den digitala mediebyrån LEROY. De gör så snygga grejer att det inte är klokt.

Högsta önskan just nu? En liten solresa! Känner att jag inte kan leva på non-stop till semestern i juli. Behöver en paus i mars.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Ta det lite lugnare och vårda mig själv. Göra saker som får mig att må bra och kanske utmana mig själv på något sätt, kanske med en resa eller en ny träningsform? Börja träna PÅ RIKTIGT, gå på massage regelbundet och använda en lyxig ansiktskräm.

IMG_5193

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s