Om att komma ut på andra sidan

Imorgon är det exakt ett år sedan jag började på mitt nuvarande jobb. Ett år sedan jag stod och svettades och undrade hur i hell jag skulle kunna producera ett pressmeddelande på proffsig engelska. Ett år sedan jag jag vande mig vid öl i kylskåpet och att det är helt okej att sitta strumpfota i en soffa och jobba. Jag hade aldrig jobbat i teknologibranschen, än mindre på ett startup förut. Även om det är en underdrift att kalla företaget jag jobbar på för ett startup, vi befinner oss i en extrem tillväxtfas för tillfället, kan man ändå säga att vår företagskultur präglas av den där typiska, avslappnade men ändå ambitiösa startup-andan.

Kan minst sagt säga att det har varit ett händelserikt år. Jag har aldrig i hela mitt liv tänkt så mycket på jobb, varit så slut i hjärnan efter att ha producerat text på alla andra språk än mitt modersmål, velat vara så bra och varit så sjukt ambivalent. Ena dagen frustration och andra dagen gränslös kärlek liksom. Men det som har hänt är att jag kommit ut på andra sidan. Jag och min kollega kom överens om att man måste gråta minst en gång på kontoret plus jobba ett år för att komma ut på andra sidan. Och så har det nog varit. Under det kommande året hoppas jag på att få åka en sväng utomlands (vi har t.ex. kontor i både NYC och LA) och att utvecklas ännu mer inom mina ansvarsområden och att lära mig mer om den digitala reklambranschen. En sak är i alla fall säker, och det är att jag känner mig förberedd för vilka jobb som helst i framtiden tack vare detta. Det har gett mig skinn på näsan och boostat mitt professionella självförtroende som fanken.

(null)

Man kan också ha teamdag på ett spa :))))

4 reaktioner på ”Om att komma ut på andra sidan

  1. elin skriver:

    Härligt krigat! Och grattis. Jag känner så igen mig.. Den där känslan att man klarar av saker är så himla fantastisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s