Radiostjärnan

Tihi idag klockan 17 kan ni höra mig på Radio Vegas program Aktuellt (klicka på länken för att lyssna, ca 10 minuter in i programmet). En reporter kom till jobbet och intervjuade några av oss. Mest handlade det om strejken och varför vi väljer att jobba idag. Vi hör inte till något fackförbund så för att vara ärlig känner jag inte att detta rör mig så jättemycket personligen. Men naturligtvis sympatiserar jag och mina kolleger med vänner och bekanta som arbetar med t.ex. skiftesarbete och vars löner kan skäras ner med 20 % ifall söndagstillägget slopas.

Att jobba 20 minuter mera om dagen för att de som jobbar inom t.ex. offentliga sektorn ska få hålla sitt söndagstillägg ser jag verkligen inte som något problem. 20 minuter är ju ingenting och de flesta jobbar ju redan normalt 8.5 till 9 timmar per dag  utan kompensation. Men sedan igen är jag ju ”ung och har inga barn” plus har inte ett fysiskt tungt arbete. Man kanske resonerar annorlunda i en annan livssituation och arbetssituation. 

Slut på Smulans Samhällsdebatt. Nu ska jag ta fredag efter en innehållsrik dag. Tänker det vinnande konceptet film, tortilladas och rödvin.

   

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s