Bloggåsikten

1. Så här tänker jag kring vacciner: Hm, antar att denna fråga är mer aktuell om man har avkommor som ska vaccineras? Min mamma är utbildad hälsovårdare så det har liksom inte varit en fråga om att vaccineras eller ej hos oss.

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här: Har gått från MEGAanti till tja, om du är 60 och din haka hänger och du har ekonomiska resurser att fixa det, varför inte?

3. Min sanna åsikt om muminmuggar: Alltså jag känner att jag måste censurera mig lite här. Men vi kan säga så här, varje gång jag ser ett blogginlägg om muminmuggar (det tycks förekomma minst ett blogginlägg om muminmuggar per DAG i den finlandssvenska bloggosfären, så klickar jag bort mig hastigt och lustigt. För mig känns dee ungefär som Pokemonkort.

4. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag: Baby är okej tycker jag, när barnen blir äldre kanske man kan dämpa sig lite. Typ någon trevlig bild i månaden. Bilder på andras barn ALDRIG posta utan föräldrarnas tillåtelse. Har dock aldrig kollat med Ludi pga vissa språkmurar. Hon är ju ganska exposed… :((

5. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag: Så länge jag har lägre lön än mina manliga kolleger, så länge det finns fler Juha i ledningsgrupper runtom in Finland än kvinnor, så länge kvinnor förtrycks på grund av sitt kön runt hela jordklotet ser jag inget annat jäkla alternativ.

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar: Otroligt ointressant, tyvärr. Jess, ett pussel för treåringar… Men kul om det ger en liten belöning för duktiga bloggare såklart.

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder: Gäääääsp.

8. Dop eller namnfest – vad väljer jag? Kanske dop?

9. Bloggska – är det ett viktigt språk? Jag har faktiskt aldrig hört uttrycket men antar att det syftar på det mer lediga språk som oftast syns i vardagsbloggar. Har inget emot det. Tror att många som aldrig annars skulle skrivit en rad frivilligt har utvecklat sin verbala förmåga i skrift tack vare bloggandet. Själv tycker jag det är kul att jag får svänga mig med mitt rätt så personliga smulspråk här utan att bry mig. I jobbet skriver jag bara engelska så jag uppskattar verkligen att ha denna lilla oas för mitt svenska skrivande.

10. Den berömda bloggfasaden – ska man visa allt i bloggen? Om man vill, ja. Jag är nog väldigt privat som person ibland, och den här bloggen är definitivt bara ett fragment. Jag luras lite genom att vara så personlig :))) Men det är säkert ganska vanligt.

IMG_7782

Samlarbild på mig och ett barn som får synas i blöggen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s