Farmor still going strong


Ojoj hittade en av mina favorit spontanbröllopsbilder. Min pappa som (sorry) kanske inte är mästerfotografen nummer ett fångade denna med sin mobilkamera under middagen. Sådär på tal om inget. 

Är hemkommen från ett ganska mysigt 95-årsfirande av min Farmor med hela familjen. Det är så coolt att höra på historier från 80 (!) år tillbaka i tiden. Min Farmor har varit Lotta, jobbat som sjuksköterska på Maria sjukhus (där hon träffade min farfar som var läkare, tänk Grey’s Anatomy på 40-talet!) och rest runt hela jorden. 

Hon berättade om när hon jobbade som barnsköterska på en stor herrgård (ids inte skriva vilken men de flesta känner väl till den idag). 

Där var hon fast ensam med baronessan, hennes sjumånaders baby och en engelsk (eller var det kanske fransk?)  guvernant medan mannen i huset var i kriget. Det enda hon kunde göra på fritiden var att hänga i herrgårdens massiva park. Hon berättade också att alla babyns kläder var klänningar som endast gick i vitt och lila, och de hängde på lila sidenbyglar med en liten broderad prinsesskrona inne i ett stort vitrinskåp. 

Tänk att bara ströva omkring i en herrgårdspark en het sommardag, med en uttråkad baronessa och en baby som enda sällskap. Allt låter så Downton Abbey! 

Godnatt! Mvh, RomantiserarN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s