LÄGISEN

Hej bloggisar! Hur mår ni? Jag mår bra. Eller egentligen inte så bra, ligger hemma i flunssa. Hoppas på att må kungligt imorgon, har en del kul grejer inplanerade för helgen. Har i alla fall sovit 12 timmar och funderar nu på om jag ska orka dra mig till K-Marketen för lite proviant. Riku ska på gala ikväll, själv kommer jag väl att kolla på Djungelboken. Mmm life.

Men tänkte i alla fall berätta lite mer om vår lägenhet för er OCH om våra pyttesmå renoveringsplaner (=måla en vägg och tapetsera en annan). Lägenheten är 80 m2 stor, renoverad från golv till tak för 3 år sedan med tre rum och kök + en stor inglasad balkong som löper längs med hela vardagsrummet. En superljus lägenhet med fönster mot tre olika håll, och i vardagsrummet är hela kortsidan ett enda stort fönster nästan från golv till tak. Dessutom har den badrum och toalett skilt, känns så lyxigt! Golvet är vitbehandlad och slipad parkett i alla rummen.

Vi fick igår veta att de tidigare ägarna nu fått sitt drömhus i Esbo, så vi får börja flytta in lite smått redan i sista veckan i mars. I köket finns en helt tom väg ovanför en liten köksö, och vi tänkte utnyttja de här extra dagarna till att måla den väggen och skruva upp en massa hyllor som man kan förvara snygga köksgrejer på. Jag har någonslags vision om grå kalkfärg och träfärgade hyllor med mässingdetaljer. Vi skulle eventuellt också kunna kakla hela väggen…Får se vad det blir till när vi väl hinner ta den där söndagen på Bauhaus. Själva köksinredningen och vitvarorna är som sagt bara tre år gamla så det enda vi kommer att göra är att byta ut handtagen på skåpdörrar och lådor, resten var riktigt snyggt.

Lägisen har två sovrum, ett större och ett snäppet mindre. Vi tänker använda det mindre som master bedroom eftersom det ligger längst bort i lägenheten, medan det större rummet får bli Yoga/Arbetsrum hehe.

I vårt sovrum funderar vi på en blå linnetapet. Vi behöver också nya sängbord och lampor till, tycket det är sjukt svårt att hitta något snyggt.

screen-shot-2017-02-09-at-22-09-12

Har köpt denna tavla + 3 guldramar från Desenio att hänga…någonstans.

screen-shot-2017-02-09-at-22-06-56

Och en tuff lampa från Ellos att ha ovanför soffbordet.

Det var det hele, mellanrapporter kommer att följa, såklart.

En reaktion på ”LÄGISEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s