Finlandssvensk semester 

Känns lite lame att blogga om identiska landedagar tillsammans med resten av Finlands julisemestrande befolkning. Känns som att de flesta gör precis samma saker i juli: åker samma båtar, äter samma grillmiddagar, dricker samma rosé, gör dagsutflykter till samma för året trendigaste sommarcafé och fotar samma rosa solnedgång och det är okej. Resten av året sitter vi ju ändå inne och ser repriser av Rakas, sinusta on tullut pullukka på Ruutu (guilty). 

Tog en lätt powernap till klockan 19 idag så kommer ändå inte somna förrän sent. Har snöat in mig på Netflix-serien Friends from College. Riktigt bra humor, rekommenderar! Vårt internet är sämre än någonsin men vi kämpar på!

Några bilder från dagen:

Dagens outfit har jag haft nu tre dagar i rad och för att vara ärlig – de fem senaste somrarna. 

  • Tröja (Muttis): Madeira 1995
  • Klänning (Muttis): H&M när kedjan kom till Finland, mitten av 1990-talet kanske?
  • Sko: (Muttis) Crocs i trendigt ballerinasko-format, 2013

Burgare till middag. 

Gick på min sedvanliga och dagliga timmes poddpromenad (mesta jag orkar träna denna semester) och hade med mig en Schweizisk armékniv för att kunna kapa av lite rosenkvistar vid vägkanten. Värt!

Läs inte denna bok, jag upprepar, läs inte denna bok. Dialogen är så full av klichéer att jag ångestfyllt byter sida innan jag ens läst klart. Har nu gett upp vid sidan 100. Måste köpa en ny bok i Ekenäs imorgon, eller kanske ansöka om ett nytt bibbakort där, igen. 


Det regnade nästan hela dagen idag, Lu gjorde det enda rätta och virade in sig i ett täcke medan jag borstade hennes päls med min lyxiga Björn Axén-hårborste. 

2 reaktioner på ”Finlandssvensk semester 

  1. lineriet skriver:

    Haha. Känner mig semiträffad :D
    Men hej! Skaffa Bookbeat, du kan läsa e-böcker på din plus-telefon eller sen lyssna. Första två veckorna är gratis så du kan bara avsluta kalaset om du inte diggade det efter tretton dagar och betala noll. Bra va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s