Semesterrapport Madeira

Har äntligen fått wifin att fungera. Planen är att ligga i solstolen hela dagen även om det precis blev lite mulet. Här är ändå så varmt och skönt, ni vet när man liksom slumrar till varannan timme för att man är så avslappnad pga UPPVÄRMD I SJÄLEN. 

Jag läser Liane Moriartys nyaste dricker en cola vid poolen i alla fall. 

Igår fick vi en solig förmiddag men vid lunch blev det molnigt och då tog vi linbanan upp till byn Monte. Kanske en lite överskattad by men resan upp i linbana och resan ner i Tobogankälke var… lite pirrriga för en höjdräddis som jag. 

Tog ett glas rosé och lunch på en hotellbar vid havet innan utfärden. 

Magisk utsikt över hela stan. 

Jag hade en ny grön kjol och beundrade utsikten. 

Den här odlingen på berget såg helt jäkla tropisk ut. Fotade även 70 olika hortensior. Aldrig sett så fina. 

Ovan ser ni kälken som tog oss ner från byn som ligger 500 m ovanför havet. Männen åker bakom och styr kälken, asfalten man åker på är klädd i vax. Den 2 km långa nedförsbacken ned var sinnessjukt brant. Fattar inte att jag vågade göra det där när jag var här som barn haha. 

Lill-turisterna. 

Varje morgon har vi vaknat 7 och varit ute och sprungit mellan 7:30 och 8:30. Med lite fotopauser såklart men ändå. Mina benmuskler typ krampar eftersom vårt hotell ligger så högt upp i stan. 

Springarn. 

Morgonutsikten. 

Att springa i en park med med svandamm varje morgon gör faktiskt livet lite bättre. 

Sprang lite nere vid hamnen också innan vi har styrt mot hotellområdena i Lido. Vi bor mitt inne i stan men hotellområdena har också sin charm. De ligger närmare havet och gatorna är lugnare där såklart. 

Igår gjorde vi världens upptäckt – O Tasco. Riku hade såklart gjort en massa restaurang research och vi drog till utkanten av gamla stan där vi hittade en riktigt trendig och autentisk restaurang med fantastiskt trevlig personal. 

De visade dagens rätter direkt på inplastade tallrikar ur kylskåpet och tillredde det man ville ha. Vi valde varsin grillad fisk med rödbetssallad och bönsallad till, och bläckfisk med chili till förrätt. Svingott portugisiskt rosé i glasen och en tjej som spelade fiol mitt på terassen hela kvällen gjorde inte saken sämre. Tror vi äter där hela veckan hehe. 

Kolla gubbarna på bänken :’)

Det var det hele. De kommande två dagarna har vi hyrt bil så då blir det vandring i bergen och förhoppningsvis valsafari. 

Hejdååå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s