Sommar i maj etc. 

Har ni som jag skaffat er sommarens första, ojämna och rödlätta solbränna denna helg? Det känns som att detta veckoslut har pågått i många dagar. Vi tar en titt på händelserna under den senaste tiden. 

På skärtorsdagen (what, Kristi flygare menade jag ju?) hängde jag på Muttis och Vatis terass med en bok och ett glas cola. 

Åkte till en trädgårdsbutik för att köpa utblommor till mamma och mig. En del av mammas skörd på bilden. 

Mina balkongblommor!

Vit förgätmigej och en lobelia. 

Hann gå en snabb promenad nere vid stranden efter planteringen. Plockade gratis blomster till Klongvasen som den bloggare en är. 

Här kommer en random bild som jag tog när jag slutat jobbet på onsdag, ivrig på en ledig dag. 

Ska fixa madrass, dyna, täcke och lakan till den här lill-sängen och sedan är den klar! På bilden grisen Cordy, beebs första kompis. 

På fredagen jobbade jag på TEDxHelsinkiUniversity. 

Massor bra talks. 

Vid halvsju plockade Riku och Danne upp mig i vår nya bil som de varit och hämtat upp i bilaffärN. Så bra köp denna, hann äntligen själv köra den en längre sträcka idag och är SÅ nöjd. 

Vi behövde middag och plockade ihop lite snacks i matbutiken och slog oss sedan ner på klipporna utanför Danne. Solen steke på till åtta. 

Kom hem och somnade nästan direkt, var helt slut och missade Pyrets inflyttningsfest. Dricka rosé på ett tak får jag göra nästa sommar i stället :'(

På lördagmorgon hade vi planerat att dra till Lovisa. Frågade Lu om den ville komma med men den tackade nej (ok vi kanske tvingade med den ändå). Ingen lämnar väl en 10-åring ensam över natten herregud. 

Tog nästan ont i ögonen av alla färger! Senast jag var här gick jag med filtstövlar över snöskaren. 

Läste de första 150 sidorna i den här boken och det fick räcka för mig. Jag tror på att förbereda mig för det som kommer genom att ha en något sånär tydlig överblick av och kunskap om de olika fysiologiska skedena under en förlossning. Mest för att jag vill kunna koppla en viss känsla / smärta / beteende till förklaring (om man nu är kapabel i det skedet) OCH att ha tillgång till ens något hjälpmedel som ger mig en känsla av kontroll. Funderar faktiskt på att ta en profylaxkurs om en månad. Ni vet så där som i filmer :DD Fast tyvärr är den här online, hade sett fram emot att flåsa ljudligt på en jumppaboll tillsammans med en massa andra gravidisar.

Doge + morsdagsblomma. 

Bondade en del med världens gladaste Hampus. Okej han ser ganska likgiltig ut på bilden inser jag nu. 

Grillade, åt, drack cola och kollade lite på Eurovisionen. Det var den lördagen det. 

På söndagen körde vi till mina föräldrar för morsdagslunch tillsammans med min Momma!

Momma hade fixat dessa rosor till mamma, hur fin färg?

Sedan åkte vi hem, tog en promenad runt ön som slutade med matshopping och denna fina blombukett för endast 4,50 €. Värt!

2 reaktioner på ”Sommar i maj etc. 

  1. Jenn - forever abroad skriver:

    Alltså I wish att jag också hade införskaffat en lätt solbränna, men blev superförkyld på torsdagkväll och kvicknade inte till förrän idag. Tog en kort cykeltur och kändes som att ha somnat mitt i vintern och vaknat upp mitt i sommaren, haha! Folk badade, alla var i shorts, det var så grönt. Knäpp känsla!

    Får fånga första sommardagarna nästa sommar istället ;)

    • Smulan skriver:

      Såg på din insta, stackarn! Värsta kombon är väl sjukdom, detta väder och grav FOMO 😭 Tur att du mår bättre nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s