Vecka 36 och sammandragningar


Varning för otroligt svamligt inlägg.

Graviditetsvecka 36 är äntligen här! Har varit en milestone för mig pga tycker det ”låter bra”. Min mammaledighet inleddes officiellt idag och om en vecka ska jag till läkaren för graviditetens andra och sista läkarundersökning. 

Där kollas det om beeb redan ligger med huvudet neråt (med tanke på alla sparkar mot mina lungor så gissar jag det), födelsevikten uppskattas (förstår inte hur man kan göra detta utan ultraljud men antar att de har någon gyllene formel) etc etc. Är ju en first-timer så vet inte exakt hur och vad allt som kollas men tycker det ska bli intressant att se vad som pågår i lill-kroppen just nu. 

Skulle ju vara en dröm att få en uppdaterad ETA på basen av hur det ser ut meeeeeen sådant går ju inte direkt att förutspå. Är tyvärr bara  dålig på att vänta på något som man inte vet exakt när det kommer att ske. Har ungefär 500 miljarder myror i min kropp samtidigt som jag tar två power naps per dag… Tips på hur man tar sig igenom dessa oändligt långa dagar tas gärna emot. 

Det är ju liksom tänkt att man ska vila inför vad som komma skall, men jag har redan vilat och vilat under semestern! Jag tänker kanske ta det lugnt och mysfixa hemma varannan dag och socialt proggis varannan dag? Behöver inte vara mer extravagant än en lunch eller afterwork med kompisar, men vill verkligen hinna umgås med vänner enligt ork nu när alla så småningom börjar komma tillbaka från sommarsemestrarna. Antar att man sedan är i en ganska djup babybubbla den första månaden med bebi, förutsatt att allt går bra. 

Har faktiskt haft en hel del sammandragningar nu i flera veckor. Kanske 20 stycken per dag. Vet ju att det bara är frågan om övningssammandragningar men några har till och med gjort pikulite ont? 

Blir i alla fall glad för varendaste en, betyder ju att kroppen tränar och är mer och mer förberedd för D-day, är själv faktiskt riktigt peppad! Läste dessutom precis ut Föda utan rädsla av Susanna Heli, mycket läsvärd. Om en bara ska läsa en bok innan förlossningen skulle jag köra på den. 

Värmeböljan ska fortsätta i flera veckor och jag känner mild panik. Såg just en film där en kille joggade genom regniga gator i en spansk stad och jag sade högt: Mmmm tänk att kunna gå på lenkki i ruskigt väder. Så stora drömmar just nu. 

Sayonara

4 reaktioner på ”Vecka 36 och sammandragningar

  1. Erica skriver:

    Heja, heja! Jag tycker man absolut kan ha så mkt aktivitet man känner att man orkar med ända tills benen kommer. Jag ha varit super välmående under båda mina graviditeter och kört på luncher, träning, kompisgäng etc. verkligen ända tills kidsen har fötts. Så kul o skönt att umgås o gör grejer då har jag tyckt – inte så ofta man ju är ledig och utan tider att passa. Lycka till med slutet och när det är dags.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s