En fråga om namn

Ända sedan vi fick veta att vi antagligen väntar en flicka har vi vetat vad hon ska heta i förnamn. Namnet är semi-vanligt i franskan och engelskan men inte i Finland. 

Kollade med befolkningsregistercentralens namnsökmotor, och enligt den heter under 10 personer så i Finland, vilket i teorin borde räcka för att namnet ska vara giltigt. Men när jag för säkerhets skull kontaktade magistratet sade de att det inte räckte, och att vi bör ansöka separat med motivering om att få nämna vårt barn till just det namnet först efter att barnet är fött. 

SNARK!!1

Har någon erfarenhet av dessa ansökningar med motiveringar, brukar de gå igenom? Får väl fortsätta kalla Beeb för Beeb tills vi fått svar av magistratet!


Eller så kallar vi henne Hallon. 

7 reaktioner på ”En fråga om namn

 1. Alexandra skriver:

  Nämen nu blev jag jättenyfiken på namnet! Konstigt det där med att ni sku hamna ansöka om det från magistraten. Tycker ju att väldigt många annorlunda namn godkänns idag helt utan att någon frågar något.

  • Smulan skriver:

   Nå eller hur! Det här är dessutom inget ”konstigt” namn, men av någon orsak så bara väldigt ovanligt i Finland. Oh well, får väl bara lita på att det går igenom för vi har ingen plan B :D

 2. annasdegbey skriver:

  Jag gjorde samma ansökan i magistraten med mitt första barn, det är under tio i Finland som har hans namn. Det gick igenom med motivationen att det är vanligt i min mans hemland, och var mest en formalitet kändes det som.

 3. K skriver:

  Det här låter som om det vore det namn som jag, min dotter och troligtvis bara en annan tant i Finland delar. :) Vi kom aldrig ens på tanken att ansöka om att få namnet beviljat och det var heller inga problem med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s