Onsdagssvammel och en tre veckis

Åååh lillbebi sover och jag har detta framför mig! Boken lär vara svinbra, ska försöka läsa ens några sidor varje dag. 

Beeb fyller tre veckor idag och som den lilla nörd jag är har jag börjar skriva ner både sömn- och mattider för att så småningom kanske urskilja något slags mönster. Hon sover faktiskt ganska bra på nätterna med två nattmatningar vid 02/03 och 05/06. På kvällarna sover hon för det mesta ingenting utan tankar bara mat non-stop tills hon slocknar vid 22:30. Vissa dagar är hon rätt mycket vaken, för att nästa dag ta igen sömnen med tre timmar långa powernaps. Varsågoda för redogörelsen!

Hur mycket sov / sover era tre veckors bebisar? Upplever att vissa verkar sova sig genom dagarna, medan andra är lite mer aktiva typer (som vår :D). Sexton timmar sömn per dygn lär ju vara genomsnittet. 

Åkpåsen i årets mammalåda är så sjukt fin! Mössan och sparkkisen är från Livly. 

Vi gick ut på en timmes promenad genast på morgonen, första gången jag kunde gå i min normala raska takt utan att mitt bäckenbotten kändes helt överkört. Sjukt hur snabbt kroppen återhämtar sig ändå!

10 reaktioner på ”Onsdagssvammel och en tre veckis

 1. Nina skriver:

  Det låter ju hur bra som helst att hon sover på natten och är vaken på dagen! Det är väldigt kul att läsa din blogg för min bebis är född dagen innan din, man blir ju något besatt av att ta reda på hur andras bebisar fungerar och beter sig, hehe. Här sovs det i tvåtimmarsintervaller för det mesta. Väldigt god sömn dagtid, mindre god sömn nattetid men ganska olika från natt till natt. På dagen är han vaken ibland, oftast en vända på förmiddagen och en på eftermiddagen/kvällen. Just nu har han tyvärr svårt att komma till ro vid 3-tiden på natten, misstänker magont och att det blir värre för honom när han sover på rygg, något av ett dilemma med tanke på att det är så de ska sova. Det hade ju varit lugnt att vara vaken på natten så länge man själv inte nickade till stup i kvarten.

  • Smulan skriver:

   Jee vad roligt! Jag var ju beräknad till den 28.8 men hon var lite seg i starten ;)
   Ja man blir ju helt obsessed av hur andras bebisar i samma ålder fungerar! Alltså det där med att försöka hålla sig vaken när man ammar på natten, huhhu. Om C har magont har vi brukat gå runt med henne hängandes på mage på armen medan vi ”buffar” henne på rumpan med andra handen, brukar hjälpa och ibland somnar hon t.o.m.

 2. Karin skriver:

  Låter som en härlig start på dagen, ljuvlig bild på beeb i vagnen!! Vår lilla sov inte heller mycket som spädis, kunde vara vaken långa stunder i streck på dagarna, medan hon sov jättebra på nätterna med två-tre amningar. Det är nog väldigt individuellt hur mycket de sover. Men sen kan det ju vara bra att tänka på att tex ens eget kaffeintag påverkar babyns vakenhet en del, speciellt om bebin annars också har svårt att komma till ro på kvällen (jag märkte det jättetydligt speciellt i samband med att ätit nåt sött).. ;).

  • Smulan skriver:

   Joo verkligt skön, nu har hon dock varit vaken 3 timmar i ett sträck, min man fick ta ut henne på vagnpromenad efter jobbet så jag hoppas hon sover nu ;) Mycket bra tips det där med kaffe och godis, hade inte ens tänkt på att det ju kan påverka sömnen direkt. Försöker hålla mig till en (stor) kopp per dag men igår drack jag nog betydligt mera än det…

 3. Sara skriver:

  Låter ganska samma som vår tjej vid 3 veckor. Har ju redan glömt mycket, hehe. Men hon sov inte såå mycket på dagen och bra på natten. Alltså vaknade typ 2-3 gånger bara. Kan meddela att jag fortsättningvis är besatt av att ta reda på hur andras bebisar sover fastän hon redan är 4 mån. Hehe.

 4. Jessica skriver:

  Jag minns inte riktigt hur det var, och när jag väl kommer att kunna svara om baby nr 2 om en månad har du/C redan gått vidare till nästa fas, haha! Men nej, Hugo var då verkligen ingen bebis som ”bara sov”, tycker han var förvånansvärt mycket vaken på dagarna redan som mini! Sku dock snällt ha sovit ganska prima på nätterna också om han sen inte gått så dåligt upp i vikt att jag fick ha väckarklockan och ringa med 2-3 timmars mellanrum ZZZZZZZZ…..

  • Smulan skriver:

   Oj jobbigt med väckis! Jag blev rekommenderad att göra det första veckan då hon också gick dåligt upp i vikt men hon vaknade var tredje timme som en klocka så skippade det ganska snabbt :D

 5. Janina skriver:

  Första sov ca 14 timmar per dygn, andra sov all tid som hon inte åt (i praktiken åt 15 min, sov 5 min, åt 15 min, sov 5 min, från morgon till kväll, lite längre sovpauser på natten som tur)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s