SVAREN

 


Hur förhåller sig Puman till beeb?

Fantastiskt bra. Den har varit så ljuvlig. Vi var lite oroliga innan eftersom den ju är en liten envis terrier med stark vilja… Men den har alltid varit så snäll med barn i alla åldrar så innerst inne visste jag att det skulle gå bra. Vi hade dock en back up-vakt för tre månader om det skulle ha skitit sig. Den är försiktigt nyfiken, ligger gärna bredvid i soffan när jag ammar men backar genast om den kommer för nära och jag säger nej.


Hur känns dygnsrytmen med beeb, alltså din egen, i jämförelse med hur du kanske tänkte dig att det skulle kännas? Var det tillräckligt råddigt frågat? sign, inte en helnattssömn på 8mån här

Faktiskt helt bra eftersom hon för tillfället har exakt samma dygnsrytm som jag, somna 23 och vakna 08/09 (med två nattamningar, den första brukar gå snabbt, den andra kan dra ut på en dryg timme tills hon kommer till ro). Kämpa med Maxi! <3

Hur tänker ni kring baby nr 2? 

Tjaaa ganska oklart. Efter att ha upplevt det coola med förlossning och det underbara med att ha en liten egen nyfödd MÅSTE man ju göra det en gång till. Men inte på ett par år, jag vill jobba i mellan. Och SÅ synd att man måste vara gravid…uff.

Har ni fått godkänt beebs namn?

Inte ännu :(

Låter ni henne döpas?

Efter många om och men så japp.

Hur tänker ni kring boendet nu som barnfamilj?

Vi älskar Drumsö och jag skulle inte vilja flytta härifrån på 10 år. Ifall 80 kvm börjar kännas för litet får vi helt enkelt lösa det. Jag är inte alls sugen på att flytta längre bort från stan men den ultimata lösningen med 110 kvm på Drumsö kostar rätt mycket pengar…

Hur tänker du kring motionering/ komma iform efter födseln?
Är peppad! Har redan promenerat runt 5-7 km varje dag med vagnen. Laddat ner den där mammamage-appen men inte orkat öppna den :D ska börja på gymmet igen någon gång i november.

Grattis till supersöta lillisen <3 när och hur visste ni att ni var redo för barn?

Hm minns inte hur, man bara vet det väl? För ganska exakt 2 år sedan, var 28. Vi sade alltid att efter att vi gift oss (som ganska unga, 26 år gamla var vi), ska vi inte ens fundera på barn på 2 år.

Ni reser ju mycket, kommer ni att fortsätta med det och tror du att resandet i så fall ändras, typ Bamseklubb och Viking Lines bollhav istället för Rivieran? 

Ja vi kommer att fortsätta med det! Två resor blir det antagligen på våren om ekonomin håller haha. ”Alla” säger ju att det lönar sig att resa nu när bebis är under ett. Det är ju inte som att jag och Rika brukar backpacka i Indonesien direkt. Rivieran är ju superbarnvänligt! Bamseklubb kanske man måste testa. Sverigekryssning med barn… måste man?


Okej jag kanske inte tar med mig barnet på en partyweekend till Berlin som slutar i en tatuering. 

Vad säger puman om beebs? Hot eller instant kärlek?

Instant kärlek faktiskt!

När går tiden som snabbast/långsammast?

Som snabbast när man har roligt, som långsammast när man tankar bilen?

Vad låter alltid som en bra idé, men slutar oftast som mindre bra?

Jekku-shots.

Ovanlig fakta som du kan?

AAAH kommer inte på någonting. Men i somras kunde jag plötsligt massor om flera fotbollsspelare under VM. Har glömt allt dock.

Vem är den mest ödmjuka personen du känner?

Min kompis Ylva kanske? Om hon gör nåt bra får man dra lite skryt ur henne med våld haha.

Finns det nån fråga du önskar att folk slutade fråga just dej?

Har ni redan ansökt om dagisplats?

Inredningsdrömmar just nu?

OJOJOJ det är så svårt att gå hemma hela dagarna och inte vilja A) ändra på allt B) flytta så man får börja om från början. Är nog ändå ganska nöjd med helheten nu i alla fall. Men helt sådär realistiskt skulle jag vilja byta bänkskivor i köket.

Hur hittade ni på ett så bra babynamn?

För jag är ett geni. Skämt åsido, skådespelaren Adam Pålssons flickvän (hon är tydligen också skådis) medverkade i en svensk realityserie för ett par år sedan, hon heter Celie Sparre. Då fastnade namnet hos mig direkt!

Vilken storlek har du på Henri Lloyd jackan?

Storlek L! Men köpte den två veckor efter förlossningen, hade nog kört på min vanliga M annars.

Var torkar ni ert byke?

I beebs rum :( Vet inte var vi ska torka det när hon flyttar in där. Säkert i vardagsrummet, kommer ge mig daglig ångest dock.

Bästa vardagsmattipset?


Att köpa kokboken på bilden ovan.


Igår åt vi detta recept ur boken t.ex. Nyttigt och gott!

Bästa lunchstället i Hfors?

Måste vara tråkig och säga Strindberg ackompanjerat av ett glas skumpa en lördag.

Har ni mycket prylar i skåpen eller är du bra på att rensa o hålla sakkmängden i styr?

Jag hatar saker och krimskrams. Är nog ganska bra på att rensa, men såklart har vi en hel del i skåpen eftersom vi har relativt lit grejer framme.

När ska vi ses? Är det som du trodde det skulle vara att vara mamma? PUSS!

Alltså vi måste ses ASAP!! Vill höra allt det senaste.

Var så svårt att föreställa sig hur det skulle bli men nu ligger ju fokus mest på att hålla beeb vid liv :D Det är MYCKET mer intensivt än jag trodde och blir ju mer givande hela tiden när beeb börja bli mer en baby än ett litet paket.

Älskar din stil, mer outfits & shopping please! Kan inte du berätta om hur ni träffades med Riku? Vad har du studerat & hur tänker du kring din utbildning? Drömväskan just nu? (Obs inte ok att namedroppa någon cool skötväska). Och GRATTIS till bebisen, har alltid älskat din blogg, men den har blivit extra mysig sen du blev gravid och fick bébé <3 H. very trogen läsare since typ 2009 när du hade tommy hilfiger jacka och jag såg dig i metropolen iso omena.

Kan det här vara den LJUVLIGASTE kommentaren i bloggens 12-åriga historia? Så trevligt att vi nästan träffades i metropolen Iso Omena år 2009 :D Blir inte så mycket outfits just nu men snaaaart! Kliar i shoppingfingret som bara VAD.

Jag har studerat nordiska språk på uni och sedan gick jag ett magisterprogram som heter Kultur och Kommunikation. Är nöjd med att ha en ganska generell magisterexamen men för att vara ärlig fick jag nog inte så mycket mer ut av min utbildning än att lära mig formulera mig akademiskt och tänka kritiskt?? Minns inget annat i alla fall haha.  Jag har lärt mig så otroligt mycket mera under mina år i arbetslivet, speciellt under de tre år jag jobbade för ett globalt startup. Vill tillbaka till den världen i något skede. Drömmer också om att ta en MBA i framtiden, men att jobba, studera och ha barn samtidigt låter eventuellt som underlag för en burnout?

Jag skulle ALDRIG namedroppa en ”cool skötväska” och det vet du. Drömväskan just nu är nog faktiskt något så tråkigt som en LV Neverfull. Behöver något större.

Vad har varit det mysigaste och vad det mest oglamorösa/ påfrestande med en bebis?

Mysigaste måste ju vara när bebi somnar i din famn <3. Mest påfrestande är nog den där kvällsoron som är typisk för någon månad gamla bebisar. På kvällarna ammar, ammar och ammar jag och sedan tar läggningsproceduren allt från 1-3 timmar… Sedan är man själv så slut att man somnar. Blir inte så mycket socialt liv kvällstid just nu med andra ord.

Sku du säga att du är en orolig eller en chill mamma?

Överraskande chill??? Trodde jag skulle vara mera hysse. Men man får väl ett annat slags självförtroende och lugn när det är ens eget barn.

Hur tar Riku papparollen, har dom ren ”egna juttun” med C?

Han är jätteduktig och engagerad! Har lovat komma hem från jobbet vid 16:30 nu de första veckorna och det har han hållit :D Han sköter hela kvällsrutinen med bad, tvätt, babyvård och pjamkki, han byter alla blöjor när han är hemma och han har även börjat sköta kvällsläggningen där vi kämpar för att hon ska komma till ro i sin egen säng. Det lyckas alltid men brukar ta lite tid.

Vad ser du mest framemot under kommande år?

Få rutiner, våga leva ”som vanligt” fast på beebs villkor, åka på vår första familjeresa, ha ett äggkläckningsparty om några månader (detta var något Lina lärde mig att existerade) med tjejmiddag komplett med drinks och utgång! Måste bara vänja beeb vid flaska först, just nu är hon inte megaimponerad.


Smygfoto på R och mig. Ser även fram emot vår första tumisdejt!! 

Bästa höstmystipset?

Tända massor ljus fast det bara är en vanlig tisdag. Gå lång promenad och kom hem till GRYTA och rödvin.

3 reaktioner på ”SVAREN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s