BabblarN

Moikkuli!

En otroligt grå måndag som denna kräver ett par soliga bilder från Bol i Kroatien. 

Vet ni vad, mitt barn sov 8 timmar i ett kör inatt (20-04). ÄR DET NORMALT? Måste liksom kolla att hon levde på natten. Hon var nog otroligt trött när vi lade henne och hon hade inte sovit någon powernap på kvällen / sena eftermiddagen (max 1 h) som hon brukar, så kanske det var det. 

Jaja, säkert jättekul för någon vars barn inte sover så himla bra att läsa detta. Beeb är ju dock inte ens 8 veckor gammal så antar vi kommer få oss en dos av dåliga sömnfaser ännu. 

Så ruskigt väder där ute och jag funderar på om jag och beeb ska hitta på något när hon vaknar från sin näp. Eller så kanske vi bara hänger inomhus. Perks of being föräldraledig.

Jag har tillbringat morgonen i telefon med olika resebyråer! Så fort någon är jättetrevlig mot mig i kundtjänst så vill jag belöna den med att boka alla goodies och typ det dyraste hotellet. Stark och ekonomisk egenskap ändå. 

Före vi fick barn hade jag tänkt att vi skulle vara supercoola nyblivna föräldrar och åka till typ New York på våren men hahahah. Tror vi kör en halvtöntig paketresa till en bekant destination först med vår 7-måning, är ju redan SÅ nervöz. 

Jaja, nu blir det väl lite blöjbyte och ammingsmys framför Netflix här, spännande dag!

9 reaktioner på ”BabblarN

 1. M skriver:

  Vi var på vår första resa när dottern var 8mån, en vecka på Teneriffa. Bra ålder att åka tycker jag! Det gick jätte bra förutom att vi måste entertaina henne 6 timmar på flyget (minus 2 mininaps :PP).

  • Smulan skriver:

   Kiva att höra, tror också 7 månader blir bra (okej jag har ingen aning men intalar mig det :D). Vi åker till Madeira i 2 veckor – dock med mellanlandning i Lissabon så lite nervös för det 😅 Men månne det inte går bra med bärsele / resevagn som man får ta med i kabinen…

 2. Lucy skriver:

  Hej och tack för en super blogg!Den är bäst!👍😁😎 skulle du vilja skriva ett inlägg/ ge dina bästa tips gällande: hur överleva graviditetsillamåendet??? Är själv i vecka 9 och behöver alla tips jag kan få….😒

  • Smulan skriver:

   Tack ska du ha ❤️ Och megastort grattis! Du har härliga tider framför dig, kämpa några vevkor ännu! 💪🏼Jag led ”tyvärr” inte av graviditetsillamående annat än att jag inte kunde äta riktig mat förrän typ vecka 16. Levde på typ smörgåsar och kylskåpskall frukt. Men ett tips är väl att försöka småäta hela tiden trots att det inte smakar för ätandet gör att blodsockret hålls någålunda stabilt = hormonerna kanske snäppet lugnare… kanske salta kex och satsumas? Sedan så ställ in allt socialt i ett par veckor om du inte orkar, jag blev bara stressad av att försöka bortförklara varför jag var / trött / mådde konstigt / inte drack alkohol… (ville alltså inte berätta förrän vecka 13).

 3. Eddi skriver:

  Njut av det! Vår tjej sov också typ lika i samma ålder, såå skönt. Slutade nattamat vid 6 månader, vilket gick utan problem. Nu är hon 9 månader o sover ännu också oftast bra, förutom de gånga två veckorna när hon vakat typ 2 timmar mellan 3-5 och vill absolut ha sällskap då 🙈.

  • Smulan skriver:

   Ja alltså just nu sover hon som en stjärna så väntar bara på en sämre period haha. Men ska njuta! Tiden går ju så otroligt snabbt, tänker också försöka sluta med nattmatningar när hon är runt 6 mån, det är ju bara 4 månader dit… känns som ingenting 😊

 4. Eddi skriver:

  O förresten, gällande resandet. De kommer gå super! Hon är ännu såpass liten och orörlig (okej, kanske kryper men springer iaf inte vilt omkring) och relativt lättunderhållna vid den åldern. Bärsele på flygfält är jättebra, underlättar när man har händerna fria. Ha också tillräckligt med mat till resorna o amma/flaska/ge tutt vid lyft och landning så spökar inte örona (enligt min erfarenhet gör de inte de speciellt mkt på en såpass liten). Lycka till!

  • Smulan skriver:

   Tack! Vi bokade precis resan och fick faktiskt direkta flyg så nu är jag inte alls nervis längre :) Ska definitivt amma på planet, bra tips!

 5. Eddi skriver:

  O förresten, gällande resandet. De kommer gå super! Hon är ännu såpass liten och orörlig (okej, kanske kryper men springer iaf inte vilt omkring) och relativt lättunderhållna vid den åldern. Bärsele på flygfält är jättebra, underlättar när man har händerna fria. Ha också tillräckligt med mat till resorna o amma/flaska/ge tutt vid lyft och landning så spökar inte örona (enligt min erfarenhet gör de inte de speciellt mkt på en såpass liten). Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s