Celie 8 veckor

Disclaimer: Glömde publicera detta inlägg för två veckor sedan och min hjärna har fått för lite sömn efter två nätter med ett snorigt och oroligt litet barn så dagens kånteeent blir inte mer spännande än så här.

På onsdagen fyllde mitt lilla barn 8 veckor! Så jäkla sjukt att man kommit så här långt redan. Vi är redan ett liten symbios-duo, hon och jag, känner på mig att vi kommer att bli bästisar! Jag måste också tillägga att det är så roligt att ha ett barn. Det hade jag verkligen inte väntat mig. Och roligare lär det ju bli när hon växer till sig lite. 

Nyfödisar i all ära men nu har hon blivit mycket mer givande att hänga med. Tidigare hade hon liksom ingen humor, nu flinar hon åt det mesta. När hon 4 på morgonen läggs tillbaka i sängen efter matningen och hon spejar upp på en och skiner som en sol med hela ansiktet och man bara NAAAAAW fast man vill att hon ska vara trött och somna. 

Älskar hennes små smilgropar, utstående öron, busiga ögon och tandlösa leende. Sådan liten mysing!

Hon sover bra på nätterna och äter oftast två gånger per natt. Hon äter också gärna och mycket på dagarna haha. På dagarna orkar hon vara vaken runt 1,5 till max 2 timmar i ett sträck innan hon börjar gråtgnälla av trötthet. Jag har gett upp dagssömner inomhus eftersom det tar en evighet och en massa gråt innan hon somnar i sin säng (jämför med max 5 minuter i vagnen på balkongen). 

Med andra ord så har hon väl ingen brist på frisk luft i alla fall. Vi försöker att lägga henne för natten efter sista matningen runt klockan 19:30 och nattningarna tar i genomsnitt 20-30 minuter. Så hon sover ungefär mellan 20 och 7:30 med två uppvak, helt okej med andra ord!

Hon trivs bra i sin babysitter och gillar att sitta och kolla på när vi gör grejer, som att dammsuga, duscha eller laga mat. Dock är hon ingen stillsam och superlugn liten bébé, det går definitivt inte att glömma bort henne i sittern i något hörn haha. 

Hon har redan i flera veckor kommunicerat med oss genom helt bedårande små ylanden när hon är på sällskapshumör. Så ligger vi och konverserar med varandra på soffan, ibland i en hel halvtimme.Ser framför mig när de här två börjat hitta på en massa bus

Jag tycker hon redan har blivit superstark i nacken och lägger henne på mage på golvet en stund varje dag där hon får kämpa på. 

I december ska hon börja på sin första hobby – babysim! Jag hatade ju simning när jag var liten medan R älskade det. Han gick på babysim medan jag helst bara badade skumbad med alla mina dockor. Vem vet, kanske det blir en liten supersimmiz av henne?

Det var det hele!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s