Bebischema 1.0

Häromdagen fråga Lina vad jag skulle göra på kvällen. Jaa-a. Jag gör ju inget annat på kvällarna än äter middag, försöker få beeb att sova för natten och slappnar sedan av med Netflix i soffan när man lyckats med den uppgiften. Enformigt men det är helt enkelt så livet ser ut just nu. 

Jag tänkte skriva ner hur en vanlig dag och kväll med vår tremånaders baby ser ut i tidsformat. Hon har ju väldigt tydliga rutiner nu och vi märker att hon mår så bra av det. Harmonisk beeb = roligare liv. Vi har mentalt accepterat att våra vardagskvällar kommer se identiska ut det kommande året hehe. 

SEMLANS LIV

00:00 Beeb (aka Semlan) vaknar och vill ha mat första gången och vill tydligen äta länge. Har mycket svårt att hålla mig vaken. Hon vaknar väldigt sällan så här tidigt, första matningen brukar ske 01:30 / 02:00. Min bror är i alla fall vaken och vi chattar en stund på WhatsApp om ditten och datten medan jag ammar. 

00:45 Vi somnar om. 

04:30 Mat och blöjbyte

05:00 Somnar om. 

07:30 God Morgon – morgonamning och myzz i sängen

08:15 Vi stiger upp, duschar, klär på oss, byter blöja (på en av oss) etc. Jag städar våra badrum medan beeb sitter i babysittern. 

09:15 Beeb somnar för sin förmiddagsnäp på balkongen. Jag äter frukost och dricker kaffe i lugn och ro framför Call the Midwife. Har bara några avsnitt kvar, gråter redan nu. 

10:45 Beeb vaknar. Amning och fri lek (lol) i babygymmet. Läser Bu och Bä på sjön för beeb. Måste skaffa bibbakort så vi kan läsa mera böcker. För tillfället har hon en bok :D 

Efter amningen övar vi ännu på att ta flaska och det fungerar nu för andra gången! Hon dricker ca 40 ml utan problem. Blev på så gott humör av detta och började redan planera outfit till tjerjulfest och utgång om en månad. Lovis nappflaska är the shit. Så glad att jag lydde rådet och köpte den. 

12:00 Bestämmer mig för dra till Gräsvikens stora Citymarket och fylla på kylen med en massa gott inför helgen. Beeb somnar snabbt i vagnen, vi tar metron. 

13:30 Hemma igen och beeb vaknar passligt precis när vi rullar in på gården. Märker att jag tappat en perfekt bit brieost på vägen. Blir mycket sorgsen. Ammar, pratar med beeb i soffan och pysslar lite smått här hemma. 

15:00 Trött bebis igen! Hon somnar ca 15:30 i vagnen i sovrummet och tar en 30 minuters powernap. Jag ligger på vår säng och bara andas under tiden. Blev väldigt trött plötsligt. 

16:10 Tar upp beeb som är jättehungrig. Ammar framför Dance Moms på tv. Mina hjärnceller ruttnar mer och mer för varje dag. 

16:30 Riku hade ett möte i Gräsviken och kom hem tidigt! Han sätter i gång med middagen medan beeb tittar på från sin babysitter. Jag dammsuger. Blir sugen på sushi och bestämmer lunchdate i stan imorgon med en gammal kollega. 

17:00 Går ut med hunden för lite ”egentid” (världens mest överanvända ord). Lyssnar på Värvet med Daniel Hallberg som gäst. 

17:30 Äter middag medan beeb börjar bli lite kvällskinkig och trött, Riku får äta med henne i famnen som vanligt haha. 

18:15 PJAMKKI&BAD Riku badar och sätter alltså pyjamas på beeb om det inte framgick.

18:30-19:15 Amning i sovrummet. Lägger henne sedan i sin säng och så kommer Riku in och nattar så jag kan tvätta håret i lugn och ro. 

19:45. Mission accomplished – baby sover! Vi fixar lite alkoholfri glögg och kollar serie. 

22:30 Sover för att orka med nästa natt. 


SPÄNNANDE VA? Imorgon är det ändå fredag så vi ska röra om i grytan genom att äta middag och dricka lite överbliven dopskumpa efter att hon somnat. 

Yes please.

4 reaktioner på ”Bebischema 1.0

 1. A skriver:

  Jag har precis sett sista avsnittet av säsong 5 Call the midwife på Netflix, så tragiskt vad ska man nu hitta på? Lite störande att det ju finns hela två säsonger till som bara väntar på en ute i cyberspace men inte finns på Netflix, hur kan livet vara så orättvist? 😅

  • Smulan skriver:

   Ja men om man har Freedome kan man kolla dem på BBC Player tipsade en bloggläsare mig om idag! Man måste bara ställa in VPN att man är i UK 😬

 2. AB skriver:

  Roligt att läsa om rutinerna – vår bejb är 6 veckor så tar till mej av tipsen. Hatten av för joggandet, känns ännu lite avlägset 😊

  • Smulan skriver:

   Kul! Alla bebisar är ju olika men roligt om något kanske inspirerade. Och alltså joggingtur efter 6 veckor kändes SÅ avlägset för mig. Det var faktiskt bara för någon vecka sedan som jag har börjat känna mig någotsånär återställd 🙄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s