Ersättning på kvällarna?

Hej från en rosa beeb. Jag tror hon har på sig nästintill alla rosa plagg hon äger. Tycker inte det är en så jättefin färg på kläder tyvärr. Men lite sött med pasteller på bebisar är det naturligtvis. Den randiga bodyn med en björn på köpte jag på Newbie på lördagen, så gulliii!

Som rubriker lyder skulle jag vilja skriva av mig lite om gödning av bebis. Min amning har fungerat perfekt i tre månader. De senaste två-tre veckorna har vi ändå märkt att beeb ännu är missnöjd efter att hon ätit sista målet under kvällen. Hon äter klart på 10-15 minuter och är sedan riktigt besviken. Jag ammar så mycket på dagen att det känns som att jag inte alls hinner ”ladda om” tillräckligt inför kvällen. Igår kväll provade vi därför att ännu ge en flaska med ca 150 ml ersättning efter att hon ammat. Hon slukade ca 100 ml och somnade sedan utan en endaste liten tår! Hon vill ju bara tanka på så hon får sova tänker jag. 

Jag vill absolut inte störa min egen mjölkproduktion men i och med att man ger ersättningen som komplement och inte ersätter mål borde det ju inte inverka. Min produktion har nämligen tyvärr inte ökat trots att vi kämpat på kvällarna i ett par veckor nu. 

Bottom line – toppa med lite ersättning efter amning varje kväll tills det blir dags för kvällsgröt om någon månad torde väl bara vara bra? Glad bebis och glad mamma osv. 

Vill ännu tillägga att hon har gått upp väldigt fint i vikt under hela sin livstid hittills, runt 250 gram i veckan nu när vi vägde henne senast.

Dela gärna med er om ni har dylika erfarenheter <3

7 reaktioner på ”Ersättning på kvällarna?

 1. cillahelena skriver:

  Go for it! Ge absolut ersättning på kvällen om det känns så, vi gav också en tid till vår förstfödda och han slukade också 150 ml i ett! Och det stör nog inte din egen ”produktion” att ibland ge ersättning, huvudsaken att babyn blir mätt. Nu vet jag ju inte hur mycket hon väger, men om man tänker på att de borde få typ 165 ml x vikten de är (så vid 6 kg borde de få 1 liter!), så jag i alla fall tror inte att jag då producera fullt så mycket…😊 Huvudsaken att babyn är nöjd – då är också alla andra nöjda!😉😊

 2. Cat skriver:

  Ersättning är inte ett dugg farligt, ge bara om det känns bäst för barn & mamma.

  Jag hatade att amma och grät varje gång babyn skulle äta- och han hatade det lika mycket och grät i kapp. ändå kände jag mig dålig som morsa när vi började ge mer o mer ersättning. Det finns en så konstig hetsig amningskultur idag som liksom utpekar dig som usel om du ens tänker tanken på flaskmatning.
  Såhär med facit i hand skulle jag ha önskat att jag slutat amma genast, och bara gett ersättning eftersom jag slapp ångest, o babyn blev mätt o sov gott. Win win med andra ord. Lyssna på vad du själv tycker känns bäst.

  • Smulan skriver:

   Du har så rätt! Det finns en så underbyggd just som du skriver, hetsig amningskultur att de inte är klokt! Och då tar jag ändå inte åt mig eftersom både jag och min dotter älskar att amma just för att det fungerar – för just oss! Säger ju ändå en del att jag funderade både en och två gånger innan jag publicerade det här inlägget. Man vet bäst själv vad som är bäst för sitt eget barn.

 3. Sara skriver:

  Önskade att detta hade funkat för oss, men vi har en allergisk baby! Så jag pumpar alltid en gång per dag och ger det på natten! Okej, inte helt samma. Men anyway :) tycker: go for it, om det funkar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s