Lill-kroppen efter graviditeten


Jag har, som ni vet, alltid medvetet låtit bli att skriva om vikt, kropp och alltför hetsigt om träning i den här bloggen. Jag spelade aktivt  handboll i 10-11 år som yngre, vilket bidrog till en ganska avslappnad inställning till min egen kropp, och den attityden bär jag med mig än idag.  Tack vare handisen fick jag lite muskler och kunde stoppa i mig en massa godis utan att gå upp ett gram eftersom jag sprang av och an på en bollplan 4 gånger i veckan. Sporten är och var så rolig att jag sällan reflekterade över att jag faktiskt motionerade. Brun och muskulös 21-åring

Mellan 20 och 30 års ålder har jag sedan i perioder tränat 5 gånger i veckan och ibland haft flera månaders paus. Jag har ändå alltid hittat tillbaka till gymträningen eftersom få saker får mig att må så bra som att snöra på mig en träningssko, lägga en riktigt galen trancelåt i örat och svettas i en dryg timme.


Nu så här efter en graviditet och förlossning är det lite annat. Man är ju en liten svagis med ont i ryggen efter konstiga amningsställningar och semiförtvinade muskler. Men efter 3,5 månad börjar jag äntligen känna av det där svaga pirret i kroppen! Musklerna vill jobba. 


Känner mig mer och mer som mig själv igen!

Jag gick upp 20 kg under graviditeten, slutet var verkligen hemskt för mig. Jag tränade inte en enda gång på 9 månader och började dessutom äta en massa lösgodis och annan skit FLERA gånger i veckan, något jag inte gjort på flera år. Sedan var jag ju även höggravid under den värsta värmeböljan på 50 år, ni kan tänka er mängden vätska i min stackars lill-kropp! Jag kunde knappt gå. 

Nu har två tredjedelar av kilona avlägsnat sig och det är äntligen dags att göra comeback på gymmet! (Älskar att jag skrivit om detta i en månad nu och har ännu heller inte köpt medlemsskap.) För att motivera mig själv klickade jag hem grejerna nedan, ändå skatteåterbäring idag.

Nu fattas alltså bara det där gymkortet :D

XXL har -30 % på hela Adidas sortiment idag, så slog till på detta ursnygga set. 

Nu ska jag äta en jultårta i soffan, ajöss!

3 reaktioner på ”Lill-kroppen efter graviditeten

  1. Läsare skriver:

    Vad är dina bästa tips på att undvika att överäta? Jag har så svårt för att sluta äta för mycket. Tricket är säkert att träna mer :D Jag gör inget annat än äter socker nuförtiden… tycker det är skönt att slippa kroppshets här förresten, men tycker också om att du skriver ärligt om kroppsvikt. Om du ville ha en ”recension” ;) h. En som borde gå ner 20 kilo (för att ens närma sig nåt som kunde kallas normalvikt).

    • Smulan skriver:

      Svåååårt! Överäter också sjukt ofta. Meeeen ett tips som jag själv försöker hålla mig till är att köpa allt i den allra minsta storleken. Lame, men funkar om man absolut måste ha något klassiskt godis. Är jag sugen på choklad köper jag typ en pätkis, vill jag ha godis köper jag en sådan där en euros mini godispåse som de oftast säljer vid kassorna… där var mitt unika tips haha 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s