Julen moi

 

Julen här hej. En mycket lugn jul blev det för vår del där vi inledde julafton med en timmes promenad ute i SOLIGA  -10 grader. Kom sedan på att det visst är en magisk gräns för spädisar att vistas ute? Meeen hon överlevde.

Klockan 14 började vi dra oss mot Esbo för julmiddag hos mina föräldrar!

 

Luban fick shot gun  eftersom baksätet var fullt av paket och beeb.

Mamma hade satsat på en så fin och ljus dukning i år.

Hur fin bukett?

Hade så mycket paket under granen, typ 12 stycken bara till Celie. Men kul ändå att släkten vill skämma bort familjens minsting. Av oss fick hon en röd Paddingtonryggsäck (<333) och en prasslig pekbok.

Det klassiska gottbordet.

Jag ser ut som en mupp men kul med en familjebild i alla fall.

En liten julskål innan förrätten.

 

En klassisk förrättstallrik är aldrig komplett utan lite kall, slemmig köpeprinskorv. SÅ GOTT.

 

C kollar intresserat på sin morbror.

Av min bror fick vi en hårdskiva med en massa svenska, klassiska barnfilmer- och serier. SÅDAN NOSTALGI! Playlisten hade han limmat på en flaska champagne. Sååå genial gåva.

På juldagen kollade vi genast både Kometen kommer, Hattifnattarnas ö och naturligtvis några avsnitt av Bert.

Efter maten blev det som vanligt ostbricka, julöl och en lång presentöppning. Jag körde bil så pappa och jag delade en flaska Lehtikuohu.

I vår familj måste ALLA fokusera när en person öppnar ett paket. Vi var ju sex personer med beeb (plus en hund som även hon fick ett par presenter) så vi lyckades dra ut paketöppningen i tre timmar :D Blev en spontan applåd när vi äntligen var klara. Helt normalt för fem vuxna haha. Men vi älskar paket i vår familj.

Beeb var med på distans. Jag måste erkänna att jag var lite stressad över att natta bebi på ett nytt ställe för första gången, men det gick galant. Hon somnade i vagnen efter middagen runt kl 19 nere i mitt gamla rum och sov ända tills jag lyfte över henne till bilens babyskydd runt klockan 23.

Juldagen tillbringades traditionsenligt med en massa kaffe, choklad och julklappsbok i soffan. Är 40 sidor in och den verkar väldigt lovande. Gick inte utanför dörren en endaste gång SOM SIG BÖR.

ÄLSKAR denna college med 90-tals vibe som jag fick av brorsan. Har hasat runt i den i två dygn, samt en mörkblå cashmeretröja jag fick av mor och far.

Idag har jag mest klickat hem lite barnkläder på rean och ska snart hem till mina föräldrar för att chilla lite med dem och min bror.

Vem kan säga nej till denna fina UV-dräkt liksom? Man borde definitivt endast köpa barnkläder på rea (och på loppis såklart), massor grejer jag sneglat på till bebis garderob under hösten som nu är 50 % off. Så barnbidraget för den här månaden har jag redan bränt hehe. Men hon växer som bara vad just nu!

En reaktion på ”Julen moi

  1. E skriver:

    Hon är nog så stor nu att hon klarar – 10 grader galant. Dessutom är det varmare i vagnen, speciellt om du har ”gardin” för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s