Måndagssvammel

 

Kan det här vara HÖJDPUNKTEN på min mammaledighet? Frukost, bebi sover och Året med Kungafamiljen på SvtPlay!!! Mmmm ni kan kalla mig njutarn.

Har en hemmadag idag, Celie är lite snorig. Tycker så synd om bebisar när de bara snörvlar och snörvlar och inte kan snyta sig :'( Snorsugen går varm här hemma hehe.

Nu har jag precis fått hitlockat Lina på kaffe i eftermiddag, kul med lite sällskap tills Riku kommer hem. Ibland skulle det vara så himla roligt med en nära vän som bodde riktigt nära och som också var mammaledig! Har funderat på att våga mig till öppna daghemmet Tallen här på Öyn någon dag, finns det någon bloggläsare som hänger där månntro?


På tal om Lina så firade vi hennes 30-årsdag i lördags med middag, skumpa, presenter, Harry Potter-spel och snickesnack. Var dessutom sjukt roligt att få hänga lite med hennes otroligt sköna svenska tjejkompisar som kommit till stan för fireriet av Lineriet, jag hade bara träffat en av dem tidigare.

Igår var det sedan dags att fira min kära bror som fyllde 29, Celie hade fixat en helt egen present åt honom och allt:


 Hitta stavfelet haha. 

Nu – lunch (som jag faktiskt kom ihåg att inhandla igår).

9 reaktioner på ”Måndagssvammel

 1. M skriver:

  Hejsan här från Drumsöbloggläsare ;)
  Min A som är lika gammal som C har plötsligt blivit så vuxen av sig o sover plötsligt radikalt mindre om dagarna så känner att han sku tycka om babyrytmik o annat proggis, har hittils bara tagit det extremt lugnt o njutit av stillheten då storasyster är på dagis…. Problemet är bara att han sover sin längsta päikkäre just typ 9.15-10.45 ish, o har märkt att han väcks tidigare så kompenserar han sällan med att sova en annan längre utan då blir det bara mindre sömn vilket betyder mindre fritid för mig 🤪 men ska nog se om vi sku rycka upp honom till 10.15 nån fredag.

  Har idag testat på easyfit med baby, kommer att försöka träna på måndagar om ja inte har nåt speciellt annat då, dom har ju ”barntid” fram till 13 må ons fre. Kom med???

  • Smulan skriver:

   Samma här – C sover också massor mindre och skulle säkert älska babyrytmik. Clashar dock också snäppet med våra päikkäre-rutiner men månne det inte fungerar så småningom!
   Angående Easyfit: jag var där idag och visste inte om ”barntiden”, helt genialt ju! Kommer gärna med en måndag med C! Vilken tid brukar du sikta på?

   • M skriver:

    Ja siktar på att gå in då han vaknar o blir ju att börja träningspasset me lite amningssession… Omkring 10.45. Sku va jättekul att baby A sku få en kompisbaby att stirra på! Var i detdär virtuaalituntirummet där uppe o gjorde lite av cirkelträning.

 2. E skriver:

  Jag rekommenderar varmt att gå på öppna dagis, rytmik eller dylikt med din baby. Jag har fått många goda vänner på det viset. En del av mammorna lärde jag känna på förberedelsekursen och vi plus några andra hängde sen tillsammans som brunschmammorna. Vi hade varje fredag brunsch hemma hos någon. Då vi började jobba hade dom flesta ledigt på fredag så vi brunschade i många år. Nuförtiden träffas vi ibland utan barn och ibland med barnen. Härligt och få nya vänner via barnen.

 3. J skriver:

  Jag har hatt samma problem som ovanstående läsare att Tallen tiderna infaller just då babyn sover morgonsömn (både när han sov 3 sömner o nu när han sover 2). Blir passligt först när han går över till 1 sömn, men då är jag väl tillbaka på jobb ren 🙈 Har dock varit där ett par ggr och det är nog kiva, så kan rekommendera om det passar ert schema bättre! Sen tipsar jag också om Lilla Luckan som är onsdagar 11.30-14. Passade vår tidtabell super o har också varit roligt 😊 Kostar inget, ofta något lite program, men mest prat med mammor o lek för babyn. Det är nu på paus för det flyttar från Forum till georgsgatan. Öppnar igen i februari.
  H. Bloggläsaren du träffat i metron 😀

 4. J skriver:

  Min kommentar försvann tydligen, men gör ett nytt försök…

  Hade samma problem som ovanstående att Tallen infaller just då han sover sin morgonsömn (både när han sov 3 sömner och nu när han sover 2). Blir väl passlig tid först när han sover 1 sömn, men då är jag ren tillbaka på jobb 🙈 Har varit där ett par ggr det är nog kiva så rekommenderar ifall det passar ert schema bättre! Vill också tipsa om Lilla Luckan som är onsdagar kl.11.30-14. Det är helt gratis, bjuds på kaffe o lite tilltugg, har oftast nåt kort program, men främst kan mammorna (eller papporna) umgås då babyna leker 😊 Det är på paus till februari och flyttar nu från Forum till georgsgatan.
  H. Bloggläsaren du träffat på metron 😀

  • Smulan skriver:

   Hej du! 😄 Jamen Lilla Luckan har jag ju också hört om – ska kolla in det, tack! Tallen clashar också med C:s förmiddagspäikkäre men man får väl helt enkelt försöka styra om lite 😅

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s