Resemadrass för bebis på flyget – Yay or nay?


En överexponerad fredagstulpan, varsågoda. 

Hej från uttråkad person. C är både hostig och snorig så jag är liksom lite instängd här hemma. Klockan är snart 14 och hon har sovit 15 minuter idag :)) Försöker natta henne i detta nu. Jaja, klockan 17 kommer R i alla fall hem och då får jag gå UT! Ska hämta en grej jag köpte på ett FB-loppis samt passa på att lyssna på podd. Helt vild fredag. När C sover ska vi laga hamburgare, batatfranskisar och dricka lite chablis – INGEN SOM KLAGAR!

I natt när jag hade vargtimman efter beebs nattmatning började jag idiotiskt nog stressa upp mig för hur beeb kommer att kunna sova på flyget under vår resa om två månader :D det är liksom prick det enda som gör mig nervös. Men helt seriöst, vår bebis är ingen skrikig en direkt, men blir lätt övertrött och måste då ”sövas” till sömns. Aldrig att hon skulle slockna spontant i en famn eller dylikt. Min fråga är: ska man köpa sig en sådan där resemadrass för bebisar till flyget för att ens öka chanserna lite för en tupplur? Eller är det helt onödigt? Hon är knappt 7 månader när vi reser (morgonflyg)


Jag tänker att ifall beeb ens åstadkommer en eller två korta powernaps under flygresan på ca 6 timmar så går det att hålla henne vid ganska gott mod.

Tips och tricks tas emot!

11 reaktioner på ”Resemadrass för bebis på flyget – Yay or nay?

 1. Maria skriver:

  Vet inte med vem ni flyger, men vissa flyg har ju så att första raden/sektion har mera plats å i väggen får man fast en säng för babyn. Åkte till Hong Kong med finski å satt bredvid en 4 mån gammal bäääbis och hens mamma å bebben sov ca 8h i sträck en sådan säng :) Sängen hämtades dit av personalen. Fast kanske bara finns på finskis större plan? Men kan löna sig att kolla! :)

  • Smulan skriver:

   Charter tyvärr, men ska kolla om de har platser kvar för en basinett! 😌 Åker redan om 2 mån så misstänker dock att de redan är tagna 😅

 2. E skriver:

  Mitt tips är att alltid med barn boka mera benutrymme, speciellt om man har barn utan egen plats med. Så behändigt att kunna sätta ner barnet en stund på golvet. Eller själv ställa sig upp medan barnet sitter. Jag ser inte så stor skillnad på den där madrassen eller att t.ex sätta babyn i lådans sovpåse…men kanske jag missar någon juttu. Vi har flugit med barn i olika åldrar och dom har nog bara sovit i våra famnar. Filt är bra att ha med i flyget, det är ofta dragit.

  • Smulan skriver:

   Haha ja sekunden efter att jag skrivit inlägget kom jag på mammalådans sovpåse 😂 Så den tar vi definitivt med! Vi åker charter, men ska kolla om ex nödutgångsplatserna ännu skulle vara lediga :) Sen är vi ju två famnar på en bebis som tur!

 3. Johanna skriver:

  Hejsan! Jag funderade på samma sak inför både långa tåg- och flygresor med vår då åttamånaders som verkligen inte var en famnsovare efter de första mysiga månaderna. Men även om hon annars ALDRIG somnade i famn så gick det jättebra att famnsova på alla resorna! Vi svepte in henne i en filt för att försöka ”låtsas” att hon låg själv och så lade vi en harso över huvudet och ögonen, sedan slocknade hon typ direkt. Sov kanske inte så länge som annars ute i vagnen eller sängen men helt tillräckligt för att orka vara glad och nöjd hela vägen :)

  • Smulan skriver:

   Så skönt att höra!! Hon är liksom så van att få somna för sig själv i någon form av säng. Tänkte också på det där med en harso för ögonen, huippu att det funkade för er! 🙌🏼

 4. Mikaela skriver:

  Hej, reste ensam med min son två gånger Australien-Finland tur-och-retur innan han fyllde ett år och kan varmt rekommendera en bärsele (hade själv Ergobaby360). Väldigt smidigt att ha både på flygfältet och på själva flyget 😀

  • Lottan skriver:

   Detta ger mig hopp. Ska flyga Australien- Finland ensam nästa månad med en 6-månaders och har precis införskaffat en Ergobaby. :)

   • Smulan skriver:

    Woopwoop! Tycker Ergobabyn är jättebra DOCK gillar vår tjej den endast när man är i konstant rörelse 😅 Men vi har inte heller använt den så mycket som vi kanske borde för att hon ska bli van.

   • Mikaela skriver:

    Det går nog super ska du se! Rekommenderar också att packa handbagaget i en ryggsäck så att du alltid har båda händerna fria, skor som du kan ta av och sätta på utan att behöva händerna (babyn måste ut ur bärselen genom säkerhetskontrollen), om du har lång väntetid på nåt flygfält så boka lounge biljett så ni kan duscha och ta det lugnt 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s