Tre ställen ni inte får missa på Madeira


Vänner! Vi har varit så outdoorsy de senaste dagarna, men nu är det slut på det för de kommande fyra dagarna ska vi bara hänga vid poolen och hoppas på sol. Och jag har bokat massage på spa:t här!

 Jag ska eventuellt dra iväg på whale watching på fredagen men jag vet inte om jag vågar åka ensam?? Är jag löjlig eller vad. Återkommer med resultat. Är ju galet fascinerad av valar så skulle vara snopet om jag skippade. Jaja. Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. Vi körde till öns ostligaste spets – Ponta de São Lourenço, och vandrade så långt vi hann tills beeb började gnälla. Ni får INTE missa detta om ni någon gång åker till Madeira. 

Bara bilfärden är värt det. 

Man vandrar upp och ner för berg och dal. 

Ifall beeb hade varit lite äldre och stabilare i sittandet hade vi kunnat ha en sådan där ryggsäck där barnet kan sitta och kolla ut. Nu blev det lite svettigt och gnälligt efter en timme tyvärr. 

Vi tog oss ändå till den här maffiga utsiktsplatsen. Alltså. Wow. Vågorna som slår i slow motion mot de gigantiska stupen. En syn man inte glömmer. 


Efter detta körde vi till Curral das Freiras (Nunnornas dal) för lite lunch. Det är en liten by (och stor turistattraktion) mitt uppe i bergen dit nunnorna flydde från sjörövare på 1500-talet. Vi åt grillad kyckling, köpte lokal körsbärslikör av en tant och drog sedan hemåt. 

Beeb sov en hel del i bilen. Jag bad dem svänga bilbarnstolen med ryggen mot färdriktningen på uthyrningsfirman men de menade att det är mot lagen i Portugal och att man i så fall måste installera babyskyddet på framsätet. Konstigt?

Såå fint. Men trots att solen sken var det iskallt. 

Mellis on the go. 


Igår ösregnade här hela dagen så vi drog till en liten surfby som heter Sao Vicente. Maffig väg dit genom bergen och en massa mysiga bergsbyar på vägen. 

Vi kollade på vågorna en liten stund i regnet och hoppade sedan i bilen och körde faktiskt till ett shoppingcenter. Det var praktiskt taget storm så inget alternativ att hänga ute med en bebis tyvärr. 

Idag har det också varit dåligt väder så vi har gått omkring på stan, jag har köpt jeans och lite barnkläder medan R var på Madeiratasting.

Sedan har vi vår nya rutin där vi går och tar ett kvällssim turvis i poolen och ett dopp i jacuzzin, och när vi kommer upp får beeb simma tillsammans med någon av oss i badkaret, något hon älskar. Otroligt mysigt. Skulle kunna döda (nåja) för att ha ett badkar hemma. Har badat VARJE kväll. Alla mina böcker ser ut som de legat ute i regnet. Ooopz. Men finns det något bättre än att läsa i badet?

Nu ska jag mata bebis och hoppas på ok sömn inatt. Beeb har äntligen fattat grejen med semester och är verkligen i sitt esse här. Men det är lite si och så med maten så hon vill naturligtvis äta oftare på natten – snark, är sååå trött eftersom jag precis vant mig vid 6-7 timmar oavbruten sömn. 

Godnatt!

4 reaktioner på ”Tre ställen ni inte får missa på Madeira

  1. En Maria skriver:

    Vilka fantastiska vyer!

    Vi har också haft en liten som stundvis varit missnöjd i bärsele. Oss hjälpte det att lyfta upp både bebis och sele så högt att den som bär lätt kan pussa bebisen på pannan. Höftbältet kan alltså lugnt knäppas fast ovanför höften, bara det är bekvämt.

    Trevlig fortsättning på semestern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s