Hemresa och skitnatt


Vi är hemma! Hemresan gick mycket bra. Beeb var vaken och nöjd 8 timmar i ett sträck för första gången i sitt liv. Tror hon gick liiite på övervarv haha. 

Här är grått och dammigt som fanken med fyfaaaaaaan så skönt att vara hemma. C sover dagens första och enda nap på balkongen och jag inväntar min svärmor som ska hänga ute med henne medan jag dammsuger och går en sväng till butiken – lyx! Fylla kylskåp och köpa snittblommor ni KÄNNER ju mig. 

Försökte få C att sova i eget rum i natt men det gick hon inte med på. Hon lät sig snällt nattas i spjälsängen men en timme senare var hon arg som ett bi. Så hon fick sova bredvid mig i vår dubbelsäng, jag har sovit på en kant hela natten. 

Jag. Förstår. Inte. Samsovning. Nu har jag sagt det högt och ni får bli sura men nattsömnen hallå? Sover hellre ensam och är pigg tillsammans med min beeb på dagen. JAJA jag vet alla barn inte gillar att sova i egen säng och det äääääär ju så mysigt etc etc. 

Jag ska i alla fall kämpa för att få henne att sova i sitt eget rum varje kväll. Var gudomligt att få pyssla med garderoben, läsa bok och PRATA i vårt sovrum igår kväll. Känns som lägenheten blev så mycket större plötsligt. 

5 reaktioner på ”Hemresa och skitnatt

 1. Nina Othman skriver:

  För mig funkar inte heller samsovning,alla bara väcker varandra. Tyckte också att jag fick mitt liv tillbaka när jag plötsligt kunde läsa i sängen på kvällen! Det ger sig säkert efter ett tag!

  • Smulan skriver:

   Den här natten gick SÅ bra! Tror all njöt av egen säng och eget rum 👌🏻 Enda negativa att jag gick och lade mig klockan 00:30 pga euforisk över att kunna hänga i sovrummet på kvällen 😂

 2. martinakontkanen skriver:

  Av olika orsaker (läs remppa) sov ju Mini i vårt rum tills hon var typ 2-3. I egen säng dock. Vi tittade på tv, läste och gjorde i princip allt vi annars också sku göra på kvällen i sovrummet. Hon sov.
  Samsovning fattar jag inte. Om Max e sjuk har jag nångång gjort misstaget att ta honom emellan oss vilket resulterar i noll nattsömn för mig för han stagedivear i sömnen. På mig. Oftast mitt huvud som får 10kg toddler drämt på sig.
  Numer gör vi så att om man måst ta honom brevid sig så förflyttar sig nåndera av oss till gästrummets dubbelsäng med honom. Då behöver man int sova på kant och åtminstone den ena av oss får sömn.

  Men samsovning överlag? Nej.

  • Smulan skriver:

   2-3 år är ändå strongt 😅 och såklart är det ju en lyx att överhuvudtaget kunna erbjuda son baby ett eget rum. Vet många som bor / bott i tvårumslägenheter med sina/sitt barn, fungerar ju det med!

 3. Lottan skriver:

  Personligen älskar jag samsovning men vill inte att det är det enda som funkar för beeb. Därför försöker jag in i det sista att det inte ska ske varje natt så det inte blir en vana för henne. Hos oss brukar vi samsova på morgonnatten kanske 2-3 dagar i veckan om beeb vaknar tidigt och jag känner mig så slut att jag behöver några timmar sömn till. Sover faktiskt förvånansvärt bra ändå trots att jag sover på sida på minimalt med utrymme och ligger helt stel och orörlig haha.
  När vi var på resa nyligen samsov vi i en hel månad och till slut blev det hela nätter i samma säng. Tyckte det var mys men var väldigt orolig hela tiden att det inte skulle gå att bryta mönstret sen hemma. Men helt i onödan. Gick bra. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s