CELIE 8 månader

MÅTT 9340 gram 71 cm

MAT

Äter ganska glatt för det mesta men hatar hemlagad babymat :))) Har en massa kvar i frysen efter ett storkok men hon säger nei tak. Så vi kör endast på burkar för tillfället, men jag tycker det finns ett riktigt bra utbud. Jag orkar inte odla någon utmattningsdepression åt mig själv genom stt stå och laga hemgjorda puréer för hela veckan hehe. Men credd till den som inte tycker sådant där är jobbigt såklart. 

Matschema dagtid för den som tycker detta är intressant:

06.30 Amning

08:30 Havregrynsgröt med fruktpuré

12:00 Lunch, 1 hel burk 8 månaders barnmat

14:00 Mellis, en klämmis, amning

16:00 Middag, hon brukar inte vara så hungrig så 1 halv burk 8 månaders barnmat

18:30 Havregrynsgröt med lite fruktpuré, 1 flaska ersättning just innan hon somnar. 

SÖMN

Sover bra då hon sover, är liksom inte onödigt lättväckt och vaknar inte bara för att härja. Äter ännu 1-2 gånger per natt, snark. Skulle gärna sova en hel natt snart, avvänjningen närmar sig nog för jag börjar bli lite allmänt trött på att amma trots att jag gör det så lite numera. 

Just nu sover vi INTE pga två tänder som ploppar upp när som helst. Hon har sovit mellan oss i flera dagar nu så att vi ska få sova lite i alla fall. Därför det här inlägget har dröjt, haft lika mycket energi som en säl. 

Vanligtvis sover hon i alla fall i eget rum ungefär mellan 19:30-06:30. 

TUPPLUR

Två tupplurar per dag behöver hon nog ännu. 10-11:30 och 14-15:30 ifall man följer mitt ”schema” hehe. Är vi on the go så blir det vad det blir, huvudsaken är att ena napen är lite längre. 

UTVECKLING OCH HUMÖR

Hon kommer som sagt få sina framtänder i nedre käken vilken TIMME som helst känns det som. Just nu har hon två bulor där, det ser helt freaky ut. 

Veckan innan hon fyllde 8 månader lärde hon sig plötsligt tre tricks!! Klappa händerna, vinka och ge en puss :’) Det är det gulligaste jag varit med om. När man pussar henne och frågar om man får en puss tillbaka öppna hon sina läppar och trycket den slemmigt mot ens kind jag dööööör. 

Hon rullar fram på golvet eller drar sig framåt med ena handen som en liten chimpans. Får se när hon lär sig krypa, ifall det inte sker innan 10 månader lär vi få remiss till en fysioterapeut som kan visa henne lite trickz. 


Annars är hon som bekant ett riktigt solskensbarn 95 % av dagen och ler mot vem som helst. Jag har aldrig småpratat med främmande människor så här mycket i hela mitt liv för hon ska flirta med ALLA. 

2 reaktioner på ”CELIE 8 månader

  1. Sara skriver:

    Här har vi en till som hatar hemlagad barnmat! 😅 men tar också noll stress. Har förresten hört om många som fått remiss till fysio om de inte kryper typ före nån viss månad. Vi har haft 0 tal om det på rådgivningen och L började inte krypa förrän typ efter 11-11,5 månader och ingen har nämnt det någonsin. Hörde om en som fick remiss renn vid 8! Så olika det kan vara tydligen (med rådgivningarna alltså).

    • Smulan skriver:

      Alltså jag hade aldrig hört om det tidigare? Tycker man alltid hör om barn som ”skippar krypstadiet och börjar gå” men tydligen är det inte aktuellt på Drumsö rådgivning 😅😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s