Happy midsommarkrans!

GLAD MIDSOMMAR HÖRNINI! Ännu hinner ni fixa er en liten blomsterkrans! 

HÄR finns en superenkel video-guide gjord av en av mina favoritbloggare Johanna Kajsson till hur du får till en krans supersnabbt och enkelt. 

Jag gjorde själv 3 kransar på en dryg timme. Det enda du behöver är grön ståltråd, något grönt och hållbart att ha som en rejälare stomme (jag använde björk) samt blommor. Nu köpte jag mina blommor på Alepa, men har man turen att bo nära en blomsteräng är det bara att roffa åt sig där. 

Förbered genom att klippa de blommor du vill använda så att de är ungefär 1 decimeter långa och lägg fram så att du får en överblick. Sedan är det bara att börja snurra ståltråd runt björkkvisten, lägga på en blomma, snurra fast med ståltråd, lägga på en blomma, snurra fast med ståltråd, lägga på en blomma, snurra… ja ni fattar! Så vevar man på runt kransen. 

Kom bara ihåg att lägga ihop björkkvistarna till en krans runt ditt huvud innan du börjar så att storleken blir rätt. Gör hellre en för lång än en för kort krans så kan du justera den innan du fäster ihop ändorna med ståltråd. Jag virade typ 1000 varv baktill och det blev väldigt stadigt. 

Spraya på med vatten och in i en plastpåse i kylskåpet. 

Happy Misis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s