Köket – Före och efter

 

Moikkulii. Det är dags att skriva och berätta om vår köksrenovering! Vi gjorde alltså ingenting själva utan anlitade Puustelli som gjorde rubbet på 4 dagar. Vi hade från början tänkt installera ett helt nytt kök från IKEA (Metod) och köra med A.S. Helsingö-luckor till. Men det hade varit ren idioti. Hade ett Metodkök på Drumsö och var inte alls nöjda. Det var så konstigt planerat fattar jag nu så här i efterhand. Vi valde alltså ändå att hålla hela stommen och designen av köket eftersom det var både välplanerat och otroligt funktionellt (planerat av Puustelli för ca 12 år sedan).

Varför ska ni lägga så mycket pengar på köket, det ser ju redan helt fint ut? HAR MAN JU FÅTT HÖRA.

Sjukt dålig på att nöja mig när det kommer till inredning bara :)

Nedan ser ni en före-bild.

Vi bytte alltså köksluckor och beslag, sänkte köksön och gjorde den bredare för mera yta, bytte ut arbetsytorna i trä till kvarts och kaklade om backsplashen. Lade även ny parkett där ni ser en diffus korkmatta (VARFÖR?!), slipade och vitlackade den befintliga parketten i hela våningen, rev ner vinyltapeter i hela våningen och målade alla väggar vita samt målade de bruna fönsterkarmarna runt alla sex fönster vita. PUH! 

Diskmaskinen var tydligen sönder då vi flyttade in (tack för att ni nämnde detta gamla ägarna, verkligen), så vi måste tyvärr investera i en ny ASAP. Men alla andra vitvaror behöll vi.

Köksön är rätt stor och helt underbar! I sista stund valde vi alltså även att dra ner bänkytan ner till golvet. I torsdags kom våra barstolar från TON som är perfekta när man bara ska äta en snabb frukost eller för ett glas vin medan någon annan lagar mat hehe.

Mycket bra för servering!

Stolarna är kul att glida runt med tycker 1-åringen.

I ändan av köket finns ett utrymme för matbord vid fönstret. Nu saknar vi bara en lampa ovanför matbordet och sedan är det komplett! Har spanat in en från Sandsten Design men den är slut överallt. BEVAKAR om vi säger så.

Vi firade min pappas födelsedag här igår, så rolig att få bjuda hela familjen på middag i vårt nya hem!

Vi grillade hamburgare på Rikus nya kolgrill, blev sinnessjukt goda.

Köksön har massa bra förvaring, ett måste.

Längst in finns ett stort städskåp (vänster) och fullstora kylskåp+frys. En golvlist fattas ännu hehe.

Vi bytte även ut kran (Tapwell) + diskho, så jäkla skönt att bara kunna dra ner smulor rakt ner i diskhon när man torkar av arbetsytan, i vårt förra kök hade vi en stor muppig tröskel mellan arbetsbänk och diskho så det gick inte. Ett måste var även en nedsänkt diskho så att kanterna inte syns.

Från köksön blickar man ut över vårt lilla vardagsrum. Kan lägga upp lite mera bilder på det i ett annat inlägg men vi satsade på en ny soffa (Grönlid från IKEA – avgudar den! Så bekväm, snygg och prisvärd) samt en måttbeställd glasskiva till vårt älskade 60-tals soffbord som nu fick nytt liv.

Summa summarum är vi otroligt nöjda, vi fick precis den wow-känsla som vi var ute efter. Vi hade kunnat snåla lite på t.ex. bänskivan och på så sätt spara en hel del pengar, men vi tillbringar typ halva dagen i/runt köket varje dag, så det känns som en väl värd investering i vardagslivet att få vila ögonen på den dagligen.

Det är i alla fall helt fantastiskt att ha kök och vardagsrum i samma utrymme när man har småbarn, hemmalivet har blivit 100 % mycket lättare!

5 reaktioner på ”Köket – Före och efter

  1. Linda skriver:

    Hej! Vilket superfint kök! Förstår att man vill hänga där :) Blommorna i vasen på köksön, var har du köpt dem? Är det från blomaffär? Skulle hoppas på att nån perus mataffär skulle sälja till ett billigare pris lite kivogare snittblommor som man skulle kunna piffa upp vardagen med men har inte hittat i våra lokala matbutiker i Kronohagen. H. Linda

    • Smulan skriver:

      Tuusen tack! Perus mataffär!! Tyckte också de var så fina och pigga :) Dock från en större K-Market så kanske låg chans för sånt i små kvartersbutiker inne i stan :(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s