Chockad över realiteter etc. 

Gud klockan är 23 och jag har slöstirrat på 3 skärmar sedan kl 20, ätit smörgåsar och druckit någon blaskig ekoglögg på tetra från K-Marketen. Effektiv och bra tidsanvändning. Jobbade idag, helt slut efter 12 timmars dag pga både hämtade och lämnade hos mina svärisar. HUR hinner folk detta race?? Liksom att båda jobbar 100 % utan att bli galna? Hur är det ens möjligt att t.ex. båda vuxna hinner hem till en någorlunda barnanpassad middagstid? Och LAGA maten. Gick upp vid 06:05, var hemma 17:37 och så var den dagen basically slut. Mörkret gör ju även sitt. 

För att inte tala om alla som är 100 % ensamstående. Hjältar. Är vad ni är. 

Snygghissen kallar jag denna så blir naturligtvis en bild. Igår blev det kaffe och chokladboll hos Lina och idag åt vi lunch på stan. Tänker ju att Bernie kommer snabbare om hon håller sig aktiv!! Är 100 % otåligare än hon just nu. Men så har jag ju inte heller det där mystiska, hormonella gravidlugnet. 10 dagar till BF. För mig satte det igång 5 dagar innan BF så man vet ju aldrig när det börjar hända grejer! 


Felt cute might eat sand later idk

14 reaktioner på ”Chockad över realiteter etc. 

 1. Janina skriver:

  Man hinner inte. Inte jag i allafall. Lagar mat på veckoslutet och sätter i lunchlådor (okej, middagslådor) i frysen. Eller lagar typ pestopasta med färdig pesto, vad som helst som är färdigt på fem minuter. Det är lite absurt egentligen, att komma hem kl 17:30, äta snabb middag och sen natta barnen kl 19. Man hinner se barnen vakna typ 2 timmar per dag. Rekommenderar att jobba deltid om det går =)

  • Smulan skriver:

   Att se barnen 2 vakna timmar är säkert realitet för de flesta! Känns bara så surt att man satt karriären på paus i ett par år och sedan ska man börja jobba fjuttig deltid. Men ifall jag kommer upp i lön lite kan säkert min man jobba lite mindre ett tag, vi får se! Och ja, pestopasta for the win! 🥳

 2. Linda skriver:

  Det ÄR helt crazy! Fattar inte att samhället bara rullar vidare o alla bara fortsätter som om inget hänt. Nu är jag mammaledig igen (skönt!) men då vi båda jobbade heltid gjorde vi så att jag åkte iväg så att jag var kl.07 på jobbet o kunde sluta 15 o på så vis vara hemma/vid dagis senast kl.16. Min man lämnade på morgonen ca 7.30 o for sen på jobb (han far med bil + bara 10 min arbetsväg) så han hämtade också ofta typ 16. Det gjorde att vi alla var hemma helt senast 16.30 o kunde äta middag ihop då o sen ha ett par timmar familjetid tills läggning 19.30. Men inte är det ju mycket ”luft i schemat” 🙄🙄🙄

  • Smulan skriver:

   Hahaha älskar den första meningen i din kommentar 😂 men att samlas hemma 16:30 är ju ren rama drömmen!! Ni har nog fått ihop det bra låter det som. Jag skulle inte heller ha problem att jobba 7-15, hur effektiv är man egentligen mellan 15 och 16 på eftermiddagen anyway ifall man nu inte jobbar mycket med externa kunder och har en massa kundmöten etc.

 3. Anna skriver:

  Lägg sedan till barnens hobbyn på kvällarna/eftermiddagar 😅så är det minutschema som gäller😂men tycker allt lättat nu då den äldre av barnen går på trean o åker buss till skolan o tar sig till träningar på egen hand 😃

  • Smulan skriver:

   Mitt barn kommer få börja hobby om MINST 4 år :D usch! Men skönt att barnet kan ta sig fram på egen hand, underlättar säkert massor!

 4. Eddie skriver:

  De går, men kräver planering. O ja, sjukt inrutat är det ju. Vi jobbar båda heltid och gör så att jag går hemifrån typ kl 6 alla vardagar. Beroende på hur mycket jag har o göra så börjar ja jobba direkt, eller så tränar jag innan. Min man lämnar barnen (båda på dagis) typ kl 8.10 o så hämtar jag dem typ 16.20.

  För oss underlättar det sjukt mycket att vi har 5 min till dagis o båda har arbetsväg på 10 min (gående eller cyklandes). Så på vardagar e vi hemma kl 16.30 o äter middag alla tillsammans kl 17. För att de ska fungera, så storhandlar vi o om möjligt förbereder maten delvis (lagar all mat från grunden, min man e sjukt matintresserad). O så går kidsen o lägger sej ca 19.30/20. Efter det så hinner man chilla eller träna typ. O så drar ekorrhjulet igång igen nästa dag. Min räddning är att jag gillar rutiner (hej tråkmåns 😂) o att våra bådas jobb är jätte flexibla. Men all in all, just nu njuter ja så av att få jobba efter att varit hemma i 1,5 år (gick tillbaka på jobb i somras). Kämpa!

  • Smulan skriver:

   Jag gillar också rutiner till vardags, speciellt då man ser hur bra barnet mår av det! Får ångest av alla som skriver att de har 10 minuter jobbväg då vi har 45 😭 Men man får väl pussla sedan. Ska ju ännu vara hemma i 8 månader så får börja angsta över det här nästa år sedan! Och njuuut av jobbandet, jag är lite avis 😅

 5. martinakontkanen skriver:

  Jag kommer ihåg med Matilda att jag funderade hur man hinner jobba då dagarna e helt fullspäckade med program fast man e mammaledig.
  Nu då vi hoppat in i ruuhkavuodet 100% så ser dagarna ut såhär:
  05:50 stiga upp, hoppas att inga ungar vaknar innan 06:30 så jag hinner fixa mig och äta innan de vaknar.
  07:10 ut ur dörren och barnen till dagis. Hem kommer vi 19-tiden efter antingen ungarnas hobbyn eller egna träningar och ungarna i säng 20.
  Emellanåt backar jag bara alla planer och hämtar ungarna från dagis och sitter hemma en kväll. Men händer alltför sällan.

  • Smulan skriver:

   Jag tänker helt samma! Våra dagar går liksom på 1 minut… men de dagar jag jobbar så är ju ingen hemma – mindre stök, disk, tvätt etc. såklart. Äter ni alltså middag tillsammans innan ni far iväg på hobbyer då?? Jag funderar hur alla hinner hem till middag med hela familjen 😬 Verkar som många har sjukt flexibla arbetsplatser.

 6. Lottan skriver:

  Brukar också fråga mig hur det funkar att båda jobbar heltid!? Jag jobbar själv tre dagar i veckan och min man heltid (dock är han ledig varannan måndag pga längre arbetstid de dagar han jobbar). Tycker detta upplägg funkar rätt bra ändå men visst kräver det en massa planering (såå tri-hist!!!). Vi gör upp veckomeny på tisdagar (världens i särklass mest ångestframkallande hushållssyssla) och så veckohandlar jag på mina lediga onsdagar. Det här med planeringen kring maten är absolut nyckeln för att vardagarna ska funka för oss. Jag lagar maten då jag är ledig samt både lämnar & hämtar på dagis medan min man lagar mat (eftersom han slutar redan 16) de dagar vi båda jobbar. Jag och avkomman brukar vara hemma runt 17:30 och så äter vi mellan 17:30 och 18. Ofta någon av oss föräldrar ensam med barnet om den andra ska iväg och träna. Träningen är en annan grej vi prioriterar jättehögt i vår familj för att vi föräldrar ska må så bra som möjligt…
  Det är stressiga tider men samtidigt skulle jag inte kunna tänka mig att jobba mindre än jag gör nu. Jobbet är också ett slags andningshål, åtminstone för mig som har turen att trivas på mott jobb. :)

  • Smulan skriver:

   Låter super, och jag skulle också gärna jobba 3 dagar i veckan nu (jobbar nu bara 1 + nån kväll ibland) 😍 Veckomeny och veckohandling är ju must, trots att jag är mest hemma med barnet så gör vi meny och så veckohandlar mannen på söndagar. Vi värdera(de) ocksåträning jättehögt men nu tränar vi båda en gång i veckan 😅 Svagt haha.

 7. EJ skriver:

  Det går nog! Har ärligt talat varit förvånad över hur bra vi nu i snart ett år klarat av kombinationen dagis och heltidsjobb. MEN då har både jag och min man väldigt flexibla arbetstider och vi kan vid behov jobba på distans nästan när som helst + att vi har dagiset under 500 m från oss. Men självklart krävs det en hel del planering och uppoffringar – min man är på jobbet efter kl 7 för att kunna hämta vår dotter kl 16, jag för henne på morgonen o rusar svettig till och från jobbet, vi har nästan aldrig något program på vardagarna, träffar kompisar (tyvärr) väldigt sällan osv. Skulle ändå aldrig vilja missa vår gemensamma middag (som ofta är lagad dagen före/har vi ribban lågt) kl 17, lekparken efter det och nattningen. Den gemensamma tiden på vardagarna är så otroligt kort så det ska nog vara något riktigt speciellt för att jag skulle missa en vardagskväll hemma :D Egentid har vi efter nattningen, då brukar vi tex turas om att träna.
  Ett tips är att beställa maten på nätet, har funkat jätte bra för oss! Då måste man planera maten i förväg (vi brukar ofta laga följande dags mat, eller gärna så det räcker för ett par dagar, senare på kvällen) och så behöver man inte använda kvällen till att fara o handla :)

  • Smulan skriver:

   När vi båda börjar jobba heltid ska vi nog absolut börja beställa mat på nätet :) Och så avis på er som har sådär megaflexibla jobb! Det har inte jag och min man, och vi jobbar båda inne i stan så det tar minst 45 minuter att ta sig till/hem från jobbet. Men får se vad som händer till hösten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s