Veckoslutsdagboken

Att januari kan vara så lång?? Man är liksom fattig och väntat febrilt på februari och lite vårkänslor. En hel vecka kvar av månaden dessutom. Är ju sjukt.

Nåväl, i vanlig ordning tar vi en titt på vad som hänt detta veckoslut, en passlig mix av program, utevistelser och lata timmar i liggläge på soffan. Det bästa jag vet.

På lördag var det sol och jag tog med mig hunden på en långpromenad medan R tog med C till parken. Jag har fått alldeles tillräckligt med parkhäng den här veckan så det var Rikus tur. Ser ju naturligtvis i smyg fram emot dagisstarten i augusti då beebson får härja ute på DAGTID. Då kan det ju till och med kännas kul att gå till parken och skogen och sånt på helgerna.

På tal om dagis har vi sökt till två finska daghem som verkar trevliga, fingers crossed att vi får vårt första alternativ!

Bilar, böcker, pussel, klossar, tågbana, duplo och mjukisdjur leker vi med just nu. Men tar gärna emot tips på leksaker med någon ”idé”. Beställde precis ett Alfons memory på Adlibris, kan bli pop även om hon ännu kanske är lite liten (17 mån).

Kollat på Gwyneth Paltrows Netflix-serie Goop Lab. Sådär halvbra.

Lördag och jag tog bussen till stan. Hängde lite i butiker med tjejerna ovan och sedan hade vi bokat in oss på en Non-Toxic Home workshop på Purna Yoga på Fredriksgatan. I två timmar fick vi göra vårt eget room spray, klädtvättmedel, flytande handtvål och allrengöringsspray. Fick även lära oss en hel del om eteriska oljor på köpet. Mycket mysig kväll och så stolt över mina hemgjorda produkter här hemma :D

Y och hennes kille har nyligen flyttat ihop så vi promenerade genom Rödbergen, plockade upp take-away curry på vägen och slog oss ner för en mysig middag här. Avslutade kvällen med att jamma lite till ukulele och gitarr :DD

Mallig över min rumsdoft. Så mallig att jag postade en bild av detta på Instagram med en kort engelsk text som jag nu märkte är grammatisk inkorrekt. Blir så otroligt generad av sådant där, tillräckligt pinsamt att en skriver på ENGELSKA ibland. To all my international followers out there osv.

Så idag då. Tog en promenad runt kvarteret (tog sin goda stund med en toddler) och pausade med en liten smoothie på en bänk nedanför vårt hus. Rekommenderar förresten VARMT dessa regnhaalare från Lindberg. Vi har redan en likadan röd i nästa storlek och väntar i skåpet till våren.

Har beställt 8 tapetprover till väggen i vårt kontor som borde komma nästa vecka! Sedan ska vi bestämma tapet, tapetsera (välkommen Danne :)) och köpa en arbetsskiva till vår Stringhylla som ännu väntar på att komma upp. Så peppad!

Idag har vi varit på kalas hos C:s kusin Matilda, som ni ser var lillisen en aning trött efteråt efter att ha busat med de andra barnen.

Ciao ciao.

4 reaktioner på ”Veckoslutsdagboken

 1. Eeva skriver:

  Nyfiken på ert val av dagis (snart aktuellt även hos oss) hur kom ni fram till att välja finskspråkigt och på vilket sätt bekantade ni er med dagisutbudet? Känns svårt att välja rätt bland alla alternativ och dessutom osäkert ifall man får den plats man önskat. Suck.Hur tänker ni kring det kommande skolspråket? Ps. Halaren = guld!!!

  • Smulan skriver:

   Vi kommer båda från helt svenskspråkiga familjer så finskan finns inte naturligt i hennes vardag. Av erfarenhet vet jag att det inte räcker med att ”höra finska i vardagen” 🙄 utan vi vill att hon ska bli snudd på tvåspråkig så att hon kan göra precis vad hon vill när hon blir stor 😊 Förskola och skola på svenska! Så hon hinner gå på finskt dagis i 4 år.

   Tyckte också det var svårt i början men sedan bestämde vi oss bara för att lita på kommunens hemsidor och körde bara på med det som såg trevligast ut, och så läge såklart. Det vi valde som första alternativ gick vi och smög runt dagisgården en lördag 😅

 2. E skriver:

  Lekkök med tillhörande greijer och dockvagn har varit dom populäraste leksakerna hos oss! Vår 2,5 åring har lekt med dem i snart ett år och har i alla fall inte ännu tröttnat :) T.ex ikeas lekkök duktig går att fixa superfint om man vill o orkar (det gjorde inte jag 🙈, men kolla på pinterest) och som dockvagn har en 10 e ”paraplyvagn” funkat jätte bra o tror en sån är lättast för en liten att skuffa :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s