Lördagsmiddagen och en gudomlig lax

Söndagshälsning på er bloggisar! Ligger på soffan medan R har tagit med toddlern till matbutiken så har kanske 15 minuter fritid kvar. Är lite mör efter sömnbrist och gårdagens vindrickande haha. Tagit det väldigt lugnt med alkohol under de senaste månaderna pga olika orsaker men nu var det dags för lite festligheter!

Hade en så jäkla lyckad middag här igår om man nu får säga det själv. Ni vet när man sätter sig ner runt ett bord kl 19 och stiger upp 02:30 och ingen har varit tyst ens en sekund. Älskar sådana kvällar.

Jag och mina bästisar sedan ca 2001 bestämde oss för att köra en hederlig parmiddag med våra respektive denna stormiga lördag.

Förrätten blev en avocado-tomatsalsa med oregano och färskost på lite baguett. Den fick gästerna tillreda själva eftersom vi var mitt uppe i nattning av barn/ grillning av huvudrätt.

Till huvudrätt rökte R lax på grillen som kanske på riktigt var den godaste lax jag någonsin ätit. Marinaden bestod av soja, blodapelsin och ingefära. (marinerad i ca 7 h). Mmmmm. Vi hade bakad potatis till med hemlagat örtsmör plus en sås på gräddfil, majonnäs, citron, kapris och dill. Sablar vad gott allt var! Jag lagade naturligtvis inget av maten förutom bakade en kladdkaka. Den serverade vi med en vegansk svartvinbärs/lingonglass. Mycket bra det med!

Slut på *menyinspo*

Idag har vi inte gjort många knop men ska fixa ihop lite middag åt C snart och sen försöka ta ut hunden för lite frisk luft. Har ej varit ute idag :))

Happy söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s