Coronalistan och avbokat, avbokat, avbokat

Vi håller oss hemma denna helg och nästa vecka. Kaffe, sol, rosor och Wahlgrens värld gör livet lite roligare just nu..

Jag blir ganska matt av att följa med Corona-läget i världen just nu, men försöker hålla mig till typ 3-4 nyhetskanaler per dag. Hittade denna lista hos Hanna, den känns gaska relevant just nu to say the least.

Vad är dina tankar om corona just nu?

Världen känns lite overklig för tillfället. Jag är inte speciellt orolig för att bli smittad själv men jag har människor i min omedelbara närhet som inte är grundfriska, flera som är gravida och såklart har vi alla någon äldre släkting som sitter själv hemma. Jag tar alla restriktioner och rekommendationer på största allvar.

Känner du någon coronaångest?

Nja inte direkt. Vi är inne på dag 2 i vår självvalda isolering och jag är redan sjukt rastlös och irriterad på Riku :) Vad bra det kommer gå när han ska vara hemma och jobba varje dag.

Påverkar corona dig på något konkret sätt? 

Jag har avbokat en weekendresa till Stockholm (eller Finnair lät oss flytta flygen avgiftsfritt så nytt försök i augusti), jag ska ikväll försöka flytta vår Greklandsresa från början av maj till början av juli. Jag jobbar på Helsingfors universitet som har vidtagit flera åtgärder som även gäller mig med start måndag. Årets största jobbevenemang med 700 anmälda inhiberas bl.a.

Vi som familj har även bestämt oss för att undvika köpcentrum, gymmet (YYYL), biblioteket, kollektiv trafik och allmänna folksamlingar nu i ett par veckor. R ska jobba hemifrån hela nästa vecka och eventuellt längre. Sedan får man se vad läget är.

I eftermiddag ska jag dra ut och springa och sedan köra några serier här

Har du bunkrat upp med något?

Vi köpte tre paket torrjäst på fredag. That’s it. Och blöjor köpte vi faktiskt ett extra paket av. Men inget toapapper.

Tankar om wc-pappershysterin?

Ångestdämpande beteende.

Vad ska du göra de kommande dagarna? 

Vara hemma och ute på gården / på stranden med barnet. Vi har tapeter och ett nytt skrivbord att sätta upp här hemma så nästa vecka ska vi faktiskt ägna åt att renovera klart kontoret. Äntligen! Åker eventuellt in och jobbar på tisdag men får se.

Några andra tankar om corona? Ordet är fritt! 

Det kommer att bli en intressant vår. Gud vad man kommer uppskatta grejer som att ta med barnet till bibban eller gå ut på en drink med tjejerna igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s