Det stora påskinlägget och min hetsiga konsumtion av inredning

Glad påsk och hälsningar från orten där vi tillbringat hela påsken på tremanhand som sig bör. Haft grav coronaångest hela påsken men det börjar faktiskt kännas lite bättre. Mitten av maj känns inte så fasligt långt borta längre och då kanske vi ens får lite normalitet i vardagen tillbaka (hoppashoppashoppas).

Alla bara: Åh vad mycket pengar jag sparar nu under karantäntider. Vet att man borde spara för sämre och osäkrare tider men lever i princip för nätshopping just nu. 99 % är såklart grejer till hemmet. Ni känner ju mig.

Förutom ett par serum och sådant har jag utan att överdriva beställt kanske 10 grejer till vår terass och gård? För det är där vi ska bo hela våren.

Var till Ikea och hämtade upp ett Click&Drive-paket med lite terassdynor och ett blombord (tanten säger hej) och så väntar jag på inte mindre än två mattor från Veke.fi (detta krävde en sådan jäkla övertalningskampanj här hemma att ni vet inte but I did it!) En ska bli vår nya matta i ”aulan” då den fina röda persiska mattan fick flytta in till kontoret där den passade så himla bra med 60-talsmöblerna.

Den andra är en gigantisk jutematta till den del av vår terass som ligger under tak. Kommer bli mys tror jag!

Jaja, lovar visa bilder när allt är klart.

Dagarna skulle vara riktiga tråkiga utan den här filuren. Här brukar hon sitta och fundera samt ta avsked av olika specifika grejer på övervåningen när man ska gå ner till nedre våningen. Alltid mycket dramatiskt men ändå glatt. Hej hej soffan, hej hej bollen osv.

Skärtorsdagskväll och vi korkade upp en skumpa i det magiska skenet på terassen och satt där en stund och firade in minisemestern. Kändes verkligen inte som något att fira men ledigt och ett par soliga dagar kan inte göra situationen värre i alla fall. Ja ni hör ju min glödande optimism!

På Långfredagen lekte vi solsemester på terassen! Jag hade baddräkt och solkräm och medan C sov sin dagssömn drack vi upp resterna av torsdagens skumpa (trots att det sägs vara en myt använder jag alltid skedtricket).

Mamma kom över med en påse påskgodis åt mig och R! Har smygätit upp allt utan att C märkte, mycket bra.

Äger exakt två borddukar, denna ljusgråa och en röd julduk. Tycker det är så fint med bordduk till vardags men helt omöjligt med småbarn tyvärr.

Påskblommor och jättehöga kronljus i påskfärg gav lite påskfeeling i alla fall.

Vi var ute på sedvanlig cykelutflykt (C sitter i en cykelvagn) till Sommaröarna där jag inte kunde hålla mig från denna påskbukett i den lilla lokala butiken.

Så har vi grillat superekologiskt kött från Hongola gård och planterat i vår nya blomlåda på terassen.

En Cacio e Pepe med broccolini och stekta tomater åt vi också en kväll, så jäkla gött.

Puman har mest legat på divanen under påsken.

Nu kör vi vecka 5 i coronans tid, ska jobba, hänga i parken med C på dagarna och plantera mera på terassen så fort mina nya krukor kommer på posten.

Sköt om er!

3 reaktioner på ”Det stora påskinlägget och min hetsiga konsumtion av inredning

    • Smulan skriver:

      Det låter som du har rätt! (Är sjukt dålig på vädersträck) Det ligger en huslänga mellan oss och havet, så vi är nästan helt i lä men har ändå en minignutta havsutsikt i ett hörn av gården 😅😎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s